PRIJENOS Pernar u Saboru: Nemoćan sam, tjerate me da radim cirkus

Na početku današnje sjednice Sabora stanku je zatražio Ivan Pernar koji je ispred Kluba Živog zida upozorio na, kako je rekao, problem Nade Bosnić iz Zadra koja je deložirana iz stana zbog duga od 13 000 kuna.

“U isto vrijeme Ivica Todorić ima dug od 16 mlrd. kn, a on nije na ulici. Postavlja se pitanje: Je li to normalno?

Smatram da se sustav mora mijenjati. Nemam poziciju vlasti i ne mogu izmijeniti zakone i zato sam nemoćan.

Za Todorića su u tri dana napravljeni novi zakoni, a za gospođu Bosnić nikoga nije briga.

Ako ja nakon ovih pet minuta odem u svoju klupu ništa se neće promijeniti. Došao sam na ideju da dam vama, gospodo iz HDZ-a, 24 sata da stambeno zbrinete gđu Bosnić a ja neću otići dok to ne učinite.

Jednostavno me tjerate da radim cirkus”, kazao je Pernar, prenosi HRT.

Zasjedanje je nastavljeno raspravom o prijedlogu Zakona o potvrđivanju Sporazuma o suradnji između Europske zajednice i njezinih država članica i Švicarske Konfederacije, u borbi protiv prijevara i svih drugih nezakonitih aktivnosti koje štete njihovim financijskim interesima.

Robert Podolnjak (Most) obrazložio je u ime predlagatelja konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, koji je danas u Saboru na drugom čitanju.

Ponovio je kako se predviđa kazna od tri dnevnice za zastupnike koji nepravdano ne prisustvuju glasanju te dodao kako ovim zakonom žele vratiti dignitet Saboru i zastupnicima.

Share This Article