Kosturi iz ormara: Ne vjerujem Agrokorovim financijskim izvješćima, krivci svi koji su to nadzirali uključujući i HNB

Ministar državne imovine Goran Marić znakovito je prokomentirao stanje u Agrokoru, iako se isprva činilo kako na tu temu neće odgovarati novinarima. Marić je u prolazu preko Markovog trga ukratko izvijestio novinare o svom posljednjem sastanku.

”Razgovarali smo o temi gdje ima zapuštena imovina tvrtke kojoj su mirovinski fondovi suvlasnici na području Slavonije i tražimo kako tu imovinu staviti u funkcijiu. Mislimo da ćemo to realizirati. Kad se dogovorimo reći ćemo o kojoj je tvrtci riječ”, tajnovit je bio Marić, prenosi N1.

Naravno, od pitanja o Agrokoru nije mogao pobjeći. Upitan kako komentira kritike na račun lex Agrokora Marić je pokušao uzmaknuti.

”Joj ne… Nemam što komentirati, ne čitam kritike”, kazao je ministar ubrzavajući svoj hod.

Ipak, pitanje novinara N1 ga je ‘zaustavilo u tračnicama’.

S obzirom na vašu karijeru iznenađuje li vas da će biti kostura iz Agrokorovog ormara i da dugovi nisu onakvi kakvi izgledaju?

Marić je stao, zamislio se i nakon duže pauze kazao: ”Ponovite pitanje molim vas…”.

”S obzirom na vašu karijeru iznenađuje li vas da će biti kostura iz Agrokorovog ormara i da dugovi nisu onakvi kakvi izgledaju? I sam Ramljak je rekao da se ne može osloniti na zadnje financijsko izviješće te da je bilo prikrivenog financiranja”, ponovio je Krešić.

”Mene to uopće ne iznenađuje”, kratak je bio Marić.

”Ali što imate reći na to?”, upitan je opet.

”Da me ne iznenađuje i da ne vjerujem financijskim izvješćima”, kazao je.

Upitan tko je za to kriv kazao je kako su krivci svi koji su to nadzirali uključujući i HNB.

”HNB koja se sad naknadno želi distancirati. Ako je utvrdila, zašto nije reagirala da su banke preizložene”, kazao je Marić.

Facebook Komentari