U Ličko senjskoj županiji “Bura promjena” nezavisna lista, Ernest Petry kandidat za župana

U Gospiću je u održano predstavljanje kandidata za župana Ličko-senjske županije i nositelja Nezavisne lite „Bura promjena“ Ličko-senjske županije.

Predstavljanje kandidata započelo je govorom Karla Starčevića, nositelja Nezavisne lite „Bura promjena“ Ličko-senjske županije i kandidata za gradonačelnika Grada Gospića.

Karlo Starčević je rođen 1952. u Pazarištima. Srednju i višu elektrotehničku školu završio je u Zagrebu, a u Švicarskoj menadžment. Poduzetništvom se počeo baviti 1984. godine u Njemačkoj, a od 1997. godine vlasnik je pivovare Ličanka u Pazarištima u kojoj je zaposleno 20 osoba. Oženjen je i otac je troje djece.

U svome predstavljanju naglašava da, u Gospiću i Ličko-senjskoj županiji koja je podijeljenija nego ikada, danas nije lako živjeti.

„Gospodo, mi imamo usku šačicu odabranih obitelji koja “drma” svime u Gospiću i županiji u vlastitom interesu. Njima je dozvoljeno sve, oni se postavljaju kao pravi gospodari života i smrti na ovim prostorima.

U samo nekoliko godina stekli su bogatstvo kakvo nisu njihovi preci u nekoliko generacija. Njima nije bitna politička stranka, njima nije bitna Hrvatska. Oni imaju samo jednu stranku koja se zove novac“ kazao je Starčević te dodao:

„Ova navedena šačica vlastodržaca uzurpirala je sva prava i gura nas ostale na odlazak iz naših zavičaja i iz Domovine, da im ne smetamo, da bi lakše vladali ovim prostorima. Strah me da više nema tko otići iz Like. Moramo se zapitati zbog čega je to tako i tko je krivac. Krivca ne treba tražiti niti u Zagrebu niti bilo gdje drugdje do ovdje, u Gospiću u Ličko-senjskoj županiji“.

Na kraju je kazao da je depresija zahvatila sve pore našega društva i da smo u ovoj generaciji osuđeni stati na čelo kako bi izišli iz ovoga stoljetnog mulja. Upravo danas, potrebna nam je sloga i zajedništvo, potrebna nam je građanska hrabrost da napravimo potreban iskorak.

Ako je nekad bio trenutak da se treba uključiti u val promjene onda je to ovaj trenutak. Nema više čekanja boljih vremena jer nećemo imati što dočekati. Ispred i iznad svega mora nam biti interes naših ljudi koji su umorni od svih stranaka, podjela i promašenih obećanja.

Nezavisni kandidat za župana Ličko-senjske županije je Ernest Petry, magistar prava koji je zaposlen na mjestu direktora distribucijskog područja Elektrolika Gospić u HEP-Operatoru distribucijskog sustava d.o.o.. Ernest Petry rođen je 1974. godine u Gospiću, a svojedobno je bio predsjednik Zavičajnog kluba studenata Grada Gospića, voditelj Hrvatskog doma zavičajnih klubova studenata Sveučilišta u Zagrebu, dopredsjednik Hrvatske akademske zajednice, glasnogovornik Hrvatskog vijeća udruga studenata te dobitnik rektorovog priznanja za ustroj Hrvatskog doma zavičajnih klubova.

Ernest Petry

Ernest Petry

Petry ističe da je Ličko-senjska županija umorna od nerada vlasti, pogodovanja samo odabranim pojedincima i obiteljima, od zamagljivanja javnog interesa, od raznih pritisaka i prijetnji vlastodržaca te naglašava da su odgovornost, poštenje, sposobnost i solidarnost vrijednosti za koje se vrijedi boriti.

„Nije prirodno da mlade obitelji u naponu snage, kada trebaju stvarati, kada mogu dati najbolje od sebe, odlaze iz ove županije. Odlaze jer naprosto nije stvorena klima koja bi ih zaustavila. Nisu im omogućena radna mjesta, krivom politikom dozvoljen je ruralni egzodus, sela su nam opustjela. Mi nemamo puno vremena za vraćanje vlaka na tračnice, mi moramo reagirati hitno“, kazao je Petry.

Svoje predstavljanje Petry je završio riječima:

„Ne dozvolimo da nam djeca odrastaju u tami, ne dozvolimo da nam djeca pored nebrojenih bogatstava koje imamo sutra budu gladna, ne dozvolimo da nam djeca nemaju svoje JA, ne dozvolimo da nas dijele, pokažimo hrabrost i vratimo obraz našoj županiji“.

Predstavljeni su i nositelji nezavisnih lista i kandidati za gradonačelnike Otočca i Novalje Stjepan Kostelac i Ante Dabo te nositelji nezavisnih lista Plitvičkih jezera, Perušića i Karlobaga.

Ante Dabo

Ante Dabo

Na čelu nezavisne liste za predstojeće lokalne izbore u Plitvičkim Jezerima je Ante Kovač, u Perušiću Katarina Milković te u Karlobagu Jurica Čačić. Nezavisna lista izaći će na lokalne izbore i na Udbini sa Mariom Adrinekom.

Na predstavljanju Nezavisne liste „Bura promjena“ Ličko-senjske županije bili su i predsjednik Obrtničke komore Ličko-senjske županije, Marko Sokolić, predsjednica Matice Hrvatske, prof. Ana Lemić, osvajač olimpijskog srebra, hrvač Božo Starčević, te mnogi poznati lički poduzetnici i javne ličnosti.

Facebook Komentari