Direktor Regionalne razvojne agencije pristupio HDZ-u, najavili pobjedu u Osijeku i županiji

Piše: Dražen Prša

Pripreme za lokalne izbore u punom su jeku i stvoreni su svi preduvjeti da HDZ preuzme odgovornost za upravljanje Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom, istaknuo je, između ostalog, glavni tajnik HDZ-a (i potpredsjednik Hrvatskog sabora) Gordan Jandroković u Osijeku na konferenciji za novinare.

Osim glavnog tajnika Jandrokovića, na konferenciji za novinare su sudjelovali kandidat za osječko-baranjskog župana (i saborski zastupnik i prvi čovjek županijskog HDZ-a) Ivan Anušić te direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje (RRA) Stjepan Ribić, koji je iz HDSSB-a prešao u HDZ.

Jandroković je naglasio jasne ambicije stranke u Slavoniji i Baranji, novi župan bit će Anušić, a gradonačelnica Osijeka Ivana Šojat.

Osim toga, idemo po većinu i u osječkom Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, kazao je Jandroković.

“Ambicije su visoko postavljene, ciljevi su jasno definirani, a mi smo uvjereni da ćemo uz ovako dobru pripremu, kvalitetne kandidate i snažni HDZ – ostvariti zacrtano. HDZ ćemo vratiti na mjesto koje mu pripada u Osijeku i županiji.

Dodao je pritom da su Vladi RH prioritet „Projekt Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“, ali i rješavanje demografskih problema i razvoj gospodarstva.

Stjepanu Ribiću, dugogodišnjem članu HDSSB-a koji se učlanio u HDZ, Jandroković je osobno uručio stranačku iskaznicu:

“Drago mi je što se Stjepan Ribić, kao stručnjak i čovjek iza kojeg stoji znanje i rad na razvoju Osječko-baranjske županije, pridružio HDZ-u. On će dodatno osnažiti tim ljudi HDZ-a prije nadolazećih lokalnih izbora.

Kandidat za župana Anušić poručio je da je Stjepan Ribić jedan od novih članova koji su prepoznali potencijale obnovljenog i konsolidiranog HDZ-a te podržavaju smjer kojim ide Vlada RH i njene važne projekte za Slavoniju i Baranju.

“Kao što smo više puta naglašavali, HDZ svaki dan ojačava svoje redove novim članovima, koji žele svoje političko djelovanje nastaviti u prepoznatljivom timu s jasnom vizijom budućnosti naše županije.

Pristupaju nam novi članovi koji će biti dio pobjedničkog izbornog projekta u Osječko-baranjskoj županiji i Osijeku.

Ribić je, govoreći o razlozima učlanjenja u našu stranku kazao da je mislio da će se HDSSB najviše zalagati za Slavoniju i Baranju, ali je zaključio kako od politike „Inati se Slavonijo“ nema koristi ova regija, nego samo pojedinci.

“Od inata nema goreg zanata, formula uspjeha jedino može biti sinergija lokalne, županijske i nacionalne vlasti. Želim pomoći oko Projekta Slavonija, kojemu je Vlada RH dala veliku važnost i prednost. Želim raditi na boljitku naše regije, kazao je Ribić.

Share This Article