Croatia Airlines i Lufthansa Technik obilježile su 25 godina komercijalne i tehničke suradnje

Piše: Dražen Prša

Croatia Airlines i Lufthansa Technik obilježile su u ponedjeljak 25 godina komercijalne i tehničke suradnje, a u tom je razdoblju hrvatski nacionalni zračni prijevoznik obavio 200 pregleda na Lufthansinim zrakoplovima.

Prije 25 godina, Croatia Airlines obavio je svoj prvi međunarodni let, i to zrakoplovom Boeing 737 kupljenim od Lufthanse.

Croatia Airlines i Lufthansa Technik, svjetski lider za usluge održavanja zrakoplova, zrakoplovnih motora i aviokomponenti, ujedno obilježavaju 25. obljetnicu poslovne suradnje na području tehničkog održavanja zrakoplova.

U tehničkom središtu Croatia Airlinesa prije nekoliko je tjedana obavljen dvjestoti pregled na Lufthansinim zrakoplovima, prenosi N1.

“S Lufthansa Technikom imali smo priliku surađivati već od našega prvog međunarodnog leta. Učili smo od njih, a sada smo došli u poziciju da možemo širiti svoje kapacitete usluge na području tehničkog održavanja zrakoplova, čime povećavamo vrijednost kompanije”, rekao je na svečanosti obilježavanja suradnje s Lufthansa Technikom predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko.

Član Izvršnog odbora Lufthanse Technik za ljudske potencijale i tehničke usluge Antonio Schulthess čestitao je Croatia Airlinesu na, kako je rekao, izvrsnom poslu i zahvalio se na plodonosnom partnerstvu.

“Naša zajednička usmjerenost na kvalitetu i želja da pružimo najbolje usluge ključ su za poslovni rast i uspjeh”, rekao je Schultness.

Lufthansa Technik je s 35 podružnica i povezanih društava jedan od vodećih globalnih pružatelja usluga u zrakoplovstvu, s više od 25 tisuća zaposlenih. Portfelj tvrtke obuhvaća proizvodnju i inženjering za komercijalne i VIP i posebne zrakoplove, motore, komponente, podvozja i druge dijelove zrakoplova.

Facebook Komentari