VIDEO Msgr. Henrik Hoser posjetio je međugorsko Brdo Ukazanja

Msgr. Henrik Hoser posjetio je međugorsko Brdo Ukazanja, gdje se 1981. godine prvi puta ukazala Gospa te se pomolio, javlja medjugorje-info.com.

U pratnji svoga tajnika i franjevaca kod Gospina kipa susreo je i poljske hodočasnike, kojima je održao kratku katehezu, navodi Večernji list.

Pred Papinim izaslanikom, poljskim nadbiskupom, opsežan je posao. Zasad ne komunicira s medijima. Naime, iz Apostolske nuncijature poručili su da će se novinarima obratiti kada završi svoju misiju, a to bi moglo trajati mjesecima.

U nedavnom intervjuu za portal Aleteia poljski je nadbiskup, uz ostalo, istaknuo: Nije prvi put da Crkvi treba vremena za donošenje odluke, pogotovo što su ova Marijina ukazanja znatno drukčija od prijašnjih. Osim toga, to pitanje neće ništa promijeniti u crkvenom nauku o marijanskom štovanju.

Papinu izaslaniku primarna je zadaća provjeriti jesu li hodočasnici dobro pastoralno praćeni. Tek će se poslije rješavati status Međugorja kao svetišta, a zatim bi na red trebala doći i ukazanja. Prema mišljenju umirovljenog svećenika, člana prvog Povjerenstva za Međugorje, to se neće dogoditi za života vidjelaca, a vjerojatno ni za života ovoga Pape.

Share This Article