Maras: Uživa li ministar Marić povjerenje Mosta nakon što je Petrov podnio kaznenu prijavu protiv vlasnika Agrokora?

Gordan Maras (SDP), Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid) i Miro Bulj (Most) na samom su početku sjednice Sabora zatražili stanku.

Isti je razlog za stanku – kriza u Agrokoru.

Nakon stanke, sjednica je nastavljena govorom Gordana Marasa. Kazao je da je predsjednik Mosta trebao sustavno rješavati problem Agrokora, a ne podnositi kaznenu prijavu.

“Most očito ima informacije koja su se kaznena djela događala u toj tvrtci ili se radi o čistom populizmu da bi se zamaglila situacija i donio zakon koji bi stavio dodatni trošak na porezne obveznike. Uživa li ministar Marić povjerenje Mosta nakon što je gospodin Petrov podnio kaznenu prijavu protiv vlasnika Agrokora? Želim to čuti od Mosta”, naveo je, dodajući da ne može povjerenje imati osoba koja je radila do prije godinu dana za Agrokor protiv kojega Most podnosi kaznenu prijavu.

Problem je podignuti minimalnu plaću, naveo je također, a nije problem milijune omogućiti ljudima za koje se rade posebni zakoni. Isto se pokazalo i prilikom porezne reforme.

Iz Agrokora još ne izlaze ni sa kakvim službenim informacijama, no prema neslužbenim informacijama postignut je tzv. standstill dogovor između uprave i kreditora – kamate ne bi neko vrijeme tekle na dug, a poslovanje bi bilo omogućeno novom tranšom. Osim toga, otišla bi sadašnja i došla bi nova uprava bez Todorića i Hrvata.

U međuvremenu, pojedini su veliki dobavljači aktivirali zadužnice. Zasad je blokirano Belje, kompanija u sklopu koncerna.

Vlada danas u Sabor šalje u hitnu proceduru tzv. lex Agrokor, Zakon o sistemski važnim tvrtkama, iako se još uvijek ne nalazi na službenome dnevnom redu. U Sabor je došao i predsjednik HDZ-a, premijer Andrej Plenković.

Facebook Komentari