Obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića

Izvor: Dražen Prša

Piše: Dražen Prša

Na put dug 150 km od Policijska akademije u Zagrebu do Plitvičkih jezera i mjesta pogibije Josipa Jovića krenuli su polaznici i nastavnici Policijske škole Josipa Jovića te policijski službenici Policijske akademije.

Današnja tura odvozit će se do Rastoka, a sutra 31. ožujka u 11 sati će delegacija Policijske akademije na Plitvicama položiti vijenac na spomenik Josipu Joviću.

U petak, 31. ožujka, s početkom u 11 sati na Plitvicama, obilježiti će se 26. obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika, koji je život izgubio 31. ožujka 1991. godine, kao prva žrtva Domovinskog rata.

Obljetnica će se obilježiti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te prigodnim obraćanjima i molitvom koju će predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij.

Obilježavanju obljetnice akcije “Plitvice” i pogibije Josipa Jovića nazočit će predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, Stjepan Cifrek, predstavnik sudionika akcije „Plitvice“, Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova RH, Andrej Plenković, predsjednik Vade RH, predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov…
PA-Plitvice

Facebook Komentari