HZZO još nije naplatio 10,6 milijuna kuna duga od supruge Miranda Mrsića

Što će biti s dugom od 10,6 milijuna kuna, koliko HZZO potražuje od tvrtke Shire d.o.o., odlučuje sud. Naime, nakon propalih pregovora, HZZO je u skladu s Ovršnim zakonom u listopadu podnio prijedlog za ovrhu kod javnog bilježnika i zatražio naplatu cjelokupnog duga – glavnice i zakonskih zateznih kamata, piše Večernji list.

– Trgovačko društvo Shire d. o. o. u zakonskom roku podnijelo je prigovor protiv rješenja o ovrsi javnog bilježnika te se postupak nastavio pred nadležnim sudom – kažu u HZZO-u dodajući da o pojedinostima ne mogu govoriti jer sudski postupak traje.

Kako su mediji pisali jesenas, ravnatelj Fedor Dorčić nakon preuzimanja Zavoda u lipnju prošle godine utvrdio je da je tvrtka Solpharm 2012. ostala dužna HZZO-u 10,6 milijuna kuna. Naime, HZZO i Solpharm imali su ugovoren pay-back model plaćanja, uobičajen s farmaceutskim kompanijama. Tvrtka je bila u vlasništvu Dijane Šucbah-Mrsić, supruge bivšeg ministra Miranda Mrsića, a ona ju je 2015. prodala kompaniji Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd. Dorčić je ljetos tražio očitovanje Shirea – ostaju li pri ponudi da dug prebiju kroz 15 godina isporukom lijekova vrijednih 6,3 milijuna kuna. To, međutim, nije u interesu HZZO-a te su pokrenuli ovrhu.

Facebook Komentari