Krstičević o dnevnicama u MORH-u: Danas se takvo što ne može dogoditi, stanje se redovno prati

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević poručio je u ponedjeljak iz petrinjske vojarne “Pukovnik Predrag Matanović”, gdje je preuzeo virtualno strelište kao američku donaciju, kako MORH ima sve kontrolne mehanizme za sagledati probleme, poput afere s dnevnicama o kojima pišu mediji, a koja, kaže, potječe iz razdoblja 2012.-2014.

“Ministarstvo obrane ima sve kontrolne mehanizme kako bi sagledali sve probleme koji su bili prisutni ranije, od 2012. do 2014. godine”, izjavio je Krstičević novinarima te izrazio uvjerenje da se danas takvo što ne može dogoditi, jer se stanje redovno prati, pri čemu je na svima, naglasio je, odgovorno postupaju prema proračunskom novcu.

Naime, tportal je objavio da je MORH-ova administrativna tajnica od 2004. do 2012. na nezakonitim isplatama dnevnica i putnih naloga stekla više od 1,5 milijuna kuna. Navodno je lažirala čak 942 putna naloga, na temelju kojih joj je mjesečno u prosjeku isplaćivano oko 16.000 kuna, sve dok konačno 2012. nije otkrivena te je kazneno prijavljena.

Facebook Komentari