Dr. Klarić o ubojstvu u Čistoj Velikoj: Društvo nije dobilo bitku protiv droge koja ljudima mijenja psihu

Dvostruko ubojstvo u Čistoj Velikoj šokiralo je Hrvatsku, čekaju se odgovori. Što se to može dogoditi u glavi jednog 19-godišnjaka da hladnokrvno ubije svoje roditelje u Temi dana pokušali su odgovoriti predstojnica Klinike za psihijatriju KBC Zagreb prof. dr. sc. Alma Mihaljević-Peteš i kriminalist Dubravko Klarić.

“Nešto se u obitelji događalo, teško je reći što – ali to je rezultiralo tragedijom”, kazala je prof. dr. sc. Alma Mihaljević-Peteš u Temi dana HTV-a. Dodala je kako danas u društvu ima puno nasilja, a ljudi ga toleriraju.

“Netko je mogao i primijetiti da se nešto događa, ali je vjerovao da bi roditelj koji je i policajac – mogao možda bolje reagirati”, kazala je. Smatra kako se trebamo više baviti programima pomoći djeci i roditeljima kako bi ranije uočili znakove agresije.

“Radi se o teškom i okrutnom ubojstvu”, kazao je Dubravko Klarić. Smatra kako društvo nije dobilo bitku protiv droge koja ljudima mijenja psihu. Dodao je kako postoje dublji razlozi zašto netko ne želi prijaviti uočeno nasilje te da u društvu ima sve više ‘svireposti’.

vlcsnap-2017-03-27-20h30m15s516.jpg.688x388_q85_crop_upscale

Facebook Komentari