Hasanbegović o tome boji li se isključenja iz HDZ-a: I gospodin Prgomet svojedobno se našao u taboru nezadovoljnika

Zlatko Hasanebgović, član Predsjedništva HDZ-a i potpredsjednik zagrebačkog ogranka stranke poslao je jasnu poruku kada je pohvalio kandidaturu Brune Esih za gradonačelnicu Zagreba, a za Dragu Prgometa nije ni glasao na stranačkom odboru. Plenković mu je na sve odgovorio: “Sretan mu put”.

Boji li se da bi ga mogli isključiti iz stranke zbog otvorene podrške Bruni Esih, a ne Prgometu?

“Ne bojim se. Kako se može čuti s najvišeg mjesta, stranka se vodi načelima inkluzivnosti iliti uključivosti, supsidijarnosti te kršćanske solidarnosti. Politički tajnik je Davor Ivo Stier koji je tada kao stranački nezadovoljnik napisao ključni programski traktat Nova paradigma o, među ostalim, potrebi jačanja unutarstranačke demokracije kao preduvjeta općenite društvene obnove. To što je on napisao, s velikim sam zanimanjem pročitao i usvojio te sukladno načelima Nove paradigme mislim, živim i djelujem. Uostalom, iako su naše situacije i po obliku i po sadržaju neusporedive, među ostalim jer nikada nisam postao miljenikom pseudoljevičarskih središta moći, koterija i kolumnista, i gospodin Prgomet svojedobno se našao u taboru nezadovoljnika zbog načina vođenja stranke od gospode Karamarka i Brkića pa zbog svojih javno iznošenih stajališta nije isključen”, rekao je Hasanbegović za Jutarnji list.

“Prijedlog Mosta nije cjelovit arhivski zakon, već regulira najosjetljiviji i najkontroverzniji dio, a to je dostupnost arhivske građe iz vremena komunističke Jugoslavije. Radi se o vrlo dobrom prijedlogu, podudarnom, uz neke dopune, mojoj koncepciji apsolutne dostupnosti te ne vidim razloga da se, uz određena tehnička poboljšanja, ne prihvati u drugom saborskom čitanju.”

Mnogi se čude zašto ne izađe iz HDZ-a jer se čini da on živcira njih, a oni njega.

“Nema tu nikakvog živciranja. Politika, ako nije riječ o politikantstvu, predstavlja ozbiljnu i državnički odgovornu djelatnost. Ovdje je riječ o kulturi dijaloga te legitimnom iznošenju vlastitih političkih prosudbi i stajališta koji su u mojem slučaju, siguran sam, podudarni s očekivanjima birača HDZ-a, na temelju kojih stranka i obnaša državnu vlast”, vjeruje Hasanbegović.

Facebook Komentari