Ćorluka najsrčaniji: “Znam s koliko srca svi igramo, zato mi ovo još više znači”

REUTERS/Sergio Perez

Piše: Dražen Prša

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije “Uvijek vjerni” za najsrčanijeg reprezentativca u prošloj godini izabrao je Vedrana Ćorluku, koji je nagradu primio na svečanosti na vidikovcu Zagreb 360°.

Ćorluka je dobio nagradu Vatrena krila, koja se dodjeljuje od 2009. godine kada je prvi dobitnik bio Vedran Runje. Nagradu su do sada dobili i Josip Šimunić (2010.), Darijo Srna (2011.), Mario Mandžukić (2012.), Stipe Pletikosa (2013.), Ivan Perišić (2014.) i Ivan Rakitić (2015.).

“Zahvaljujem na ovoj predivnoj nagradi, jer ih mi stoperi baš ne dobivamo tako često, pored svih ovih umjetnika. Ali, s obzirom na to da znam s koliko srca svaki naš reprezentativac nastupa za Hrvatsku, ova nagrada mi ima još veće značenje.

Htio bih zahvaliti ‘Uvijek vjernima’ i svim istinskim navijačima reprezentacije u ime svih igrača, i nadam se da će nas nositi u petak do pobjede, a tako i u budućnosti”, kazao je branič moskovskog Lokomotiva, koji će zbog ozljede propustiti utakmicu protiv Ukrajine u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Nagradu Kluba navijača za životno djelo dobio je bivši trener Hajduka Stanko Poklepović, koji nije mogao sam preuzeti nagradu pa ju je u njegovo ime preuzeo legendarni bivši hrvatski izbornik Ćiro Blažević.

“Hvala vam što ste ga se sjetili. Kada je čuo za nagradu rasplakao se, ali mi u ovim godinama lako plačemo. Špaco nije bio samo legenda Dalmacije, nego i šire”, izjavio je Ćiro, koji je istu nagradu dobio lani.

Nagrada “Nada godine” pripala je mladom veznjaku Dinama Anti Ćoriću.

Neovisno o ovoj svečanosti jedno je priznanje dobio i Luka Modrić, kojeg je SPORTO konferencija drugu godinu zaredom proglasila najvećim hrvatskim sportskim bardom.

Facebook Komentari