Švedski kralj Carl Gustaf primio hrvatsku predsjednicu Grabar Kitarović

Piše: Dražen Prša

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u državnom posjetu Švedskoj, jutros se sastala s kraljem Carlom Gustafom i kraljicom Silvijom.

Nakon toga susrela se s premijerom Stefanom Lövfenom.

EU se mora snažnije angažirati u jugoistočnoj Europi kako bi se dovršile euroatlanske integracije regionalnih zemalja te da na mjesto Unije ne bi uskočile neke druge države, suglasili su se hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i švedski premijer Stefan Lofven.

Razgovarali smo o zabrinjavajućem razvoju događaja u jugoistočnoj Europi i dogovorili da EU treba igrati značajniju ulogu u regiji, rekao je Lofven na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Predsjednica je mišljenja da je susjedstvo pogođeno zamorom EU-a od proširenja i zamorom reformama ljudi koji ondje žive.

Dvoje dužnosnika razgovarali su i o stanju u EU, migracijama i bilateralnim odnosima uspostavljenima prije 25 godina nakon što je Hrvatska proglasila samostalnost od bivše Jugoslavije.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poslijepodne je posjetila tvrtku Ericsson, čija je podružnica u Zagrebu – Ericsson Nikola Tesla, jedna od najboljih ICT tvrtki u Hrvatskoj. Predsjednica će u Švedskoj boraviti pet dana.

Facebook Komentari