Jandroković: Nećemo spašavati Todorića, ali radna mjesta da, povećanje cijene i plina posljedica Milanovićeve Vlade

Komentirajući situaciju u Agrokoru tijekom gostovanja u emisiji Veto Sanjina Španovića na N1 potpredsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je kako Vlada neće spašavati vlasnika, ali da sustav Agrokora i radna mjesta hoće.

– Radi se o privatnoj kompaniji koja ima veliku društvenu važnost i važnost za državu. S velikom pozornošću Vlada prati sve što se događa oko Agrokora i tražit će takva rješenja koja će osigurati nastavak funkcioniranja sustava, zaštitu radnih mjesta i dobavljača. Ako bude potrebno Vlada će se uključiti, ne na način da spašava vlasništvo i vlasnika, već da spasi sustav Agrokora, radna mjesta, dobavljače i sve koji žive od tog sustava – rekao je Jandroković u emisiji Veto.

Dodao je kako država ne može zbog veličine i važnosti Agrokora prekriženih ruku gledati ako u takvoj tvrtki poput Agrokora stvari krenu na loše.

– Ali ne može država spašavati vlasnika i vlasništvo koji je, uz menadžment, najodgovorniji za stanje u kojem se Agrokor nalazi – rekao je Jandroković.

Povećanje cijene plina i struje nije rezultat politike sadašnje Vlade, već posljedica pretprošle Vlade Zorana Milanovića, rekao je Jandroković i dodao kako se nada da to neće utjecati na rezultate lokalnih izbora.

– Cijena plina ide gore zbog promjene cijene na svjetskom tržištu, a cijena struje ide gore zbog odluke Vlade Zorana Milanovića i njihovih ugovora oko davanja posebnih poticaja koje su dovele do toga da se optereti građane. Ali i ta cijena struje će biti manja nego što je bila nakon što smo smanjili PDV – rekao je Jandroković.

Facebook Komentari