Devetnaest Agrokorovih dobavljača u Ministarstvu gospodarstva na sastanku s M. Dalić i Tolušićem

Devetnaest Agrokorovih dobavljača, među kojima su Dukat, Vindija, Franck, Podravka i Kraš, u Ministarstvu gospodarstva se sastalo s ministricom gospodarstva Martinom Dalić i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem.

Osim ministrice gospodarstva Dalić za koju se odranije znalo da će biti na sastanku, došao je i ministar Tolušić.

Nakon sastanka medijima se kratko obratila ministrica Dalić.

”Vlada očekuje od uprave Agrokora da iznađe rješenja koja će osigurati stabilnost za zaposlenike i dobavljače, ali pritom mislim na sve dobavljače, a ne samo ove s kojima smo se sastali. Posebno mislim na male dobavljače. Dobavljači su otvoreno kazali da žele i očekuju otvoreniju i jasniju komunikaciju s kompanijom i bankama i u tome ih Vlada podržava. Njihovi napori i aktivnosti u osiguravanju tijeka robe važni su za budućost Agrokora. Očekuju da budu upoznati sa svim procesima u kompaniji i da sudjeluju u planu restrukturiranja, a Vlada ih i u tome također podržava jer sama stabilnost kompanije o njima uvelike ovisi”, rekla je ministrica.

Krizni sastanak najvećih dobavljača Agrokora u Krašu, koji potražuju veći dio od 16 milijardi kuna ukupnoga duga, održan je dan ranije. Optužili institucije da ne čine dovoljno u zaštiti domaćih kompanija.

U međuvremenu, ruski Sberbank i dalje će financijski pomagati posrnulom koncernu kako bi pomogao stabilizaciji poslovanja, priopćili su jučer nakon sastanka s vjerovnicima Agrokora.

Dogovoreno je da se kao prvi korak pripremi plan likvidnosti Agrokora za iduća tri mjeseca, koji bi trebao biti danas usuglašen.

Facebook Komentari