Istaknuti HDZ-ovac sve bliže odluci da na izbore ide kao kandidat SDP-a

Budući lokalni izbori vjerojatno će rezultirati najrazličitijim političkim kombinacijama, a jedna takva ovih se dana sprema u Šibeniku. Istaknuti šibenski HDZ-ovac Antun Dobra sve je bliže odluci da prihvati ponudu SDP-ova kandidata za gradonačelnika toga grada Josipa Živkovića da mu bude kandidat za dogradonačelnika.

Dobra i Živković u ozbiljnim su pregovorima ovih dana i sve upućuje na to da će Dobra na kraju i pristati na SDP-ovu ponudu. Sam Dobra kaže pak da su ga zadnjih dana vrbovali i iz drugih stranaka. Zovu ga, kaže, Reformisti, HSS, pa i Hrast i nude mu suradnju za lokalne izbore, da bude njihov kandidat za dogradonačelnika. Svi, kaže, osim “njegova HDZ-a”.

“Ali ako već idem žrtvovati prefiks HDZ-ovac koji imam, onda mislim da je najbolje da to napravim s najjačom i najkvalitetnijom opcijom. A držim da je SDP-ov kandidat Živković najjači u ovoj priči. Osim toga, iz istog smo sektora, gospodarstva, i obojica smatramo da ideologiji u lokalnoj politici mjesta nema”, kaže Dobra. Dodaje i da mu je jedini uvjet za suradnju sa SDP-om, a što je otvoreno kazao Živkoviću, da bude nezavisni kandidat.

“S HDZ-om na izbore ne idem. Već dugo nisam zadovoljan stanjem u šibenskom HDZ-u i, iskreno, nisam jedini. Mnogi kuhaju, ali ja sam otvoreno prigovarao jer više nisam htio sjediti u tom društvu”, kaže Dobra, piše Večernji list.

Facebook Komentari