Davor Peitel: “Čega se zapravo Branislav Šutić boji ako nije ratni dezerter”???

Otvoreno pismo i reagiranje Davora Peitela na objede Branislava Šutića prstiglo na redakciju Hrvatske Danas:

Ponukan naručenim prozivanjem i javnim blaćenjem, služeći se iznošenjem laži, cirkusantskim (smiješnim) sugestivno-manipulativnim trikovima na portalu InDirektno, dužan sam reagirati i iznijeti činjenice.

Učestalim pisanjem raznih medija o Branislavu Šutiću kao ratnom dezerteru u VRO Oluja, a s obzirom da sam ja osnivač 133. brigade HV (ZNG) i njen prvi ratni zapovjednik, obveza i dužnost mi je reagirati poradi utvrđivanja istine isključivo radi zaštite digniteta Domovinskoga rata i časti svih istinskih branitelja.

Zapravo na neki način želim zaštititi Branislava Šutića od možebitnog minimiziranja i neistina u svezi njegovog učešća u VRO Oluja. Poradi toga molim Banislava Šutića da se javno očituje i izjasni na javne optužbe i prozivanja.

Čega se zapravo Branislav Šutić boji, ako nije ratni dezerter. Cijelo vrijeme na postavljena pitanja podmuklo šuti, a umjesto konkretnog odgovora napada druge, mijenja tematiku i tako pokušava skrenuti pozornost javnosti na nešto sasvim drugo što nema veze sa predmetnom tematikom. Zar šutnja nije zapravo potvrda ?

Neka se javno očituje da li mu je kao pripadniku 118. domobranske pukovnije Gospić izrečene stegovna mjera i zašto. Da li je izrečenu stegovnu mjeru vojničkoga pritvora izdržavao u vojarni Eugen Kvaternik u Gospiću u prostorijama 72. bojne vojne policije.

Smatra li Branislav Šutić, a i oni iz njegovog okruženja, da li je moralno da osoba bude nositelj medalje Oluja, ako joj je izrečena stegovna mjera kao pripadniku oružanih snaga, odnosno neke vojne formacije za napuštanje postrojbe u vrijeme pripreme za neposredna borbena djelovanja, bez zapovjedi ili dozvole.

Ispod svake razine, časti i ponosa mi je polemizirati sa Branislavom Šutićem o mom učešću i osobnom doprinosu u Domovinskom ratu. Oni koji mu javno ili prešutno daju potporu u blaćenju i omalovažavanju institucije zapovjednika brigade, a samim time i svih pripadnika 133. brigade, neka se zapitaju isto kao i ja o moralnosti takvog djela.
Branislav Šutić nikada nije bio pripadnik 133. brigade ZNG (HV) Otočac.

Ponosan sam što sam u dane teških borbi za svoju Domovinu, za svoju Gacku, Otočac i Brinje sa daleko nadmoćnijim i svirepim neprijateljem kao zapovjednik stajao na čelu hrabrih pripadnika 133. brigade, među kojima je preko stotinu njenih pripadnika dalo svojoj Domovini ono najvrednije, a to su njihovi životi. O hrabrosti i junaštvu, te ostvarenim borbenim zadaćama pripadnika 133. brigade govori i odličje reda Nikole Šubića Zrinskog, kojim je predsjednik Republike odlikovao Brigadu.

Branislave Šutiću, za koja dijela i doprinos u Domovinskom ratu se Vi možete ponositi?
U koliko se Branislav Šutić ne očituje na prozivke o možebitnom dezerterstvu u VRO Oluja bit ću primoran obratiti se nadležnim institucijama u RH radi dokazivanja istinitosti.

Otočac, 16. Ožujka 2017. god. Davor Peitel

Facebook Komentari