Panenić i Bernardić u pregovorima: Razgovarali smo, idući tjedan sve ćemo znati

Ilustarcija: Dražen Prša

Piše: Dražen Prša

U subotu je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u izjavi novinarima kazao da će se idući tjedan znati hoće li njegova stranka podržati HNS-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba Anku Mrak Taritaš.

Ipak nije htio odgovoriti da li će SDP dati podršku, kako prenose pojedini mediji, MOST-ovom kandidatu za vukovarsko-srijemskog župana Tomislavu Paneniću.

“Idući tjedan sve ćemo znati” kazao je Bernardić.

Dodao je tek da će o tome odlučivati lokalna organizacija SDP-a te da su Slavoniji potrebne duboke promjene nakon 25 godina vladavine HDZ-a, koji je, kako je kazao, ostavio iza sebe “siromaštvo i iseljavanje”.

Potvrdio je da zagrebački SDP podržava smanjenje prireza u Zagrebu sa 18 na 16 posto.

“U to vjerujemo da je itekako moguće jer Zagreb ima dovoljno novca. Novac se troši na svakakve projekte koji u stvari ni nemaju nikakav utjecaj na život građana, tako da mi u SDP-u želimo da građanima Zagreba ostane nešto malo više novca u džepu, jer poznato je da plaćaju najskuplje režije i prirez”, kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

S druge strane, Tomislav Panenić potvrdio je za N1 da je razgovarao s županijskim SDP-om i Davorom Bernardićem o mogućoj potpori za župana vukovarsko-srijemske županije.

Treba podsjetiti da je Tomislav Panenić ranije dobio potporu Mosta kojeg je izvijestio da će kontaktirati SDP.

Za N1 je izjavio da mu je SDP odgovorio da im je ta opcija prihvatljiva te da razmišljaju o potpori, ali će tu odluku donijeti na županijskom odboru stranke idući tjedan.

Facebook Komentari