Svjetski tjedan podizanja svijesti o važnosti kuhinjske soli

Piše: Dražen Prša

Svjetski tjedan podizanja svijesti o važnosti kuhinjske soli obilježen je konferencijom za novinare u velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku.

Pod pokroviteljstvom i uz suorganizaciju župana Ive Žinića obilježbu je organizirao Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Ovaj Svjetski tjedan upozorava na skrivenu sol u hrani. Vrijeme je da se osvijestimo, promijenimo loše navike u prehrani i usvajanjem novih znanja i pravilnih prehrambenih navika poboljšamo i očuvamo naše zdravlje.

Župan Ivo Žinić pozdravio je ovu obilježbu kao prigodu da stanovništvu uputi poruku koliko je bitna prehrana: „Svaki dan se kao župan susrećem s raznim skupinama u društvu. I sa djecom, s mladima, gdje pokušavamo produbiti svijest o pravilnoj, kvalitetnoj prehrani, kako bi kasnije u životu imali manje problema.

Ako budemo zdravi manje će trebati ulagati u zdravstveni sustav, manje u lijekove i imat ćemo zdravije ljude koji će moći više, bolje raditi. To je jedan povezan sustav koji svi dobro znamo.“

Župan je pozdravio i nazočnost proizvođača, koji su mu pokazali svoje viđenje ove problematike, iz prakse.

Isto tako je istaknuo dobru suradnju s ravnateljem županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Inoslavom Brkićem:

„Gotovo svaki tjedan se sastajemo, razgovaramo, pratimo stanje. Razgovaramo o novim metodama kojima bi još unaprijedili sustav.“
Župan je najavio i vrlo skori izlazak pred javnost s novim stvarima koje razvija kako bismo imali zdravije stanovništvo.

Facebook Komentari