Šibeniku međunarodna nagrada: “Čitav svijet dolazi vidjeti naše tvrđave”

Piše: Dražen Prša

Grad Šibenik za projekt Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik osvojio je međunarodnu kulturno turističku nagradu „Plautilla“, plaketa sa zlatnim znakom.

Nagrada se dodjeljuje u kategoriji „Povijesni grad“ gradovima ili ustanovama koji su se značajnim aktivnostima istaknuli u zaštiti i obnovi kulturno povijesne baštine , a bit će dodijeljena u okviru 3. međunarodnog kongresa povijesnih gradova koji se održava od 21. do 24. ožujka 2017. godine u Solinu.

„Drago nam je što je Grad Šibenik osvojio još jedno priznanje i to ono za ustanovu koju smo osnovali kako bi što kvalitetnije upravljala našim najznačajnijim kulturnim i turističkim atrakcijama, tvrđavama. Ovo je ujedno i priznanje našim tvrđavama, sv. Mihovil i Barone, zbog kojih čitav svijet dolazi u Šibenik“, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Tvrđava Barone, u kategoriji „Najbolji turistički proizvod“, osvojila je nagradu „Plautilla“, plaketu sa brončanim znakom, za kvalitetnu i kreativnu interpretaciju kulturno povijesne baštine.

„Svojim radom, Tvrđava kulture Šibenik podiže svijest o očuvanju i vrednovanju spomeničkog i kulturnog nasljeđa, autohtonih lokacija i tradicije, ali isto tako i pomnim planiranjem, osmišljavanjem te organizacijom brojnih kulturnih i turističkih programa stvara pozitivni potencijal Šibenika i šibenskog područja.

Na tragu iznimnih rezultata, svakodnevno podižemo ljestvicu i težimo ostati vodeća kulturna i turistička atrakcija u Dalmaciji.

Ova nagrada je još jedna potvrda da smo zahvaljujući kvaliteti sadržaja kojeg pružamo stvorili pozitivan image i kod stručne javnosti.“, istaknula je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik.

Gradu Šibeniku i JU Tvrđava kulture nagrade će biti uručene na završnoj svečanosti kongresa u četvrtak 23.ožujka 2017.

Međunarodna kulturno turistička nagrada „Plautilla“za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda na 3. međunarodnom kongresu povijesnih gradova dodjeljuje se prvi put.

Facebook Komentari