Meksički hrvači Luchadori obožavani su u toj zemlji, evo što jedu da bi bili u top formi

U Meksiku su hrvači Luchadori uzdignuti do mitskih razina. Svi obožavaju ove ratnike s maskama na licima koje skrivaju njihov pravi identitet.

No protivno ustaljenom mišljenju oni se ne hrane tacosima, enchiladama i drugim masnim meksičkim obrocima. Naprotiv, brinu o tijelu redovitim odlascima u teretanu te specijaliziranim jelovnikom.

1. Bjelančevine su važne

Luchadori paze na svoju prehranu koja obiluje bjelančevinama. Jutro obično započinju doručkom sastavljenim od prženih bjelanjaka, komadića pržene šunke i sira, obaveznim čilijem, te proteinskim shakeom. Za ručak i večeru biraju ribu i plodove mora ili nemasne komade mesa poput piletine.

2. Paze na porcije

Prevelika porcija hrane preopteretit će i usporediti metabolizam. Upravo zato Luchadori paze na porcije. Obično jedu oko pet uravnoteženih obroka dnevno, a voće i povrće pritom imaju vrlo značajnu ulogu. Za među obroke ispijaju shakove od citrusa i špinata ili pojedu zelenu salatu s komadićima jabuke i posnog sira.

3. Ne jedu (mnogo) prije borbi

Neposredno prije borbi popiju shake ili komadić tamne čokolade s visokim postotkom kakaa koji im daje dodatnu energiju. Suzdržavaju se od konkretnijih obroka, jer bi oni mogli uznemiriti probavni sustav tijekom fizičkih napora u meču, piše punkufer.hr.

Facebook Komentari