Petrov: Todoriću su dosadašnji političari dali priliku da izraste na ovoliku razinu, mi ga nećemo spašavati

Predsjednik Sabora Božo Petrov komentirao je situaciju u Agrokoru.

“Ivici Todoriću su dosadašnji političari dali priliku da izraste na ovoliku razinu. Nitko osim njega nije odgovoran za stanje u Agrokoru, zato očekujemo od njega da povuče racionalne poteze, Vlada HDZ-a i Mosta neće se ponašati poput dosadašnjih vlada, država ga neće spašavati, ali će braniti gospodarski sustav i interese Republike Hrvatske. Agrokor po broju tvrtki je strateška kompanija za hrvatsko gospodarstvo. Oba partnera u Vladi bit će zajednički spremna djelovati ukoliko dođe do potrebe”, rekao je Petrov.

Podsjetimo, predsjednik Mosta na tajnom je sastanku u Vladi, komentirajući probleme oko Agrokora, iznio ideju da mogući krah i preuzimanje Agrokora spriječi sama država, i to nacionalizacijom ili pokušajem otkupa.

Sastanak u Vladi održan je nakon dramatičnih konzultacija u samom vrhu HDZ-a u kojem su donesene dvije važne političke odluka. Prva da država svojim javnim financijama ne može spašavati Agrokor, a druga, da Ivica Todorić mora otići sa čela kompanije jer stvari izmiču kontroli, i koncernu prijeti krah zbog prezaduženosti i odluke vjerovnika da naplate svoje dugove.

Facebook Komentari