Mađarska se mora ponovo izboriti za nezavisnost i nacionalni suverenitet tako što će zaustaviti Bruxelles

Mađarski premijer Viktor Orban poručio je građanima da se Mađarska mora ponovo izboriti za nezavisnost i nacionalni suverenitet tako što će zaustaviti Bruxelles, spriječiti masovno useljavanje i obraniti svoje granice, javlja RTS.

Povodom nacionalnog praznika kojim se obilježava godišnjica mađarske građanske revolucije 1848–49. godine, Viktor Orban je izjavio da je nacija u stanju pobune, “ali protiv briselske birokracije i utjecaja međunarodnog kapitala”.

Orban se obratio građanima okupljenim u dvorištu Narodnog muzeja u Budimpešti, gdje je istaknuo da Mađari nisu ničije sluge.

“Moramo se ponovo izboriti za nezavisnost i nacionalni suverenitet tako što ćemo zaustaviti Bruxelles, spriječiti masovno useljavanje i obraniti svoje granice. Stojimo na svojim nogama, jedemo svoj kruh, nismo sluge ni mađarskim ni međunarodnim moćnicima”, naglasio je mađarski premijer.

U pisanoj poruci Mađarima koji žive izvan domovine, Viktor Orban je naglasio da je proteklih nekoliko godina stvorena jaka i stabilna Mađarska, koja može pomoći Mađarima koji žive u Karpatskom bazenu.

Mađarska 15. ožujak slavi kao dan uspostavljanja modernog parlamentarizma u zemlji. Na ovaj dan je prije 169 godina počela borba za slobodu i nezavisnost mađarskog naroda od Austrije.

Facebook Komentari