VIDEO Četnički pjesmuljak je koštao Miroslava Ilića, a sada će i Hajduk platiti

Hajduku danas ističe rok do kojeg se mora očitovati o svim incidentima na Jadranskom derbiju, piše Slobodna Dalmacija.

Jučer je delegat susreta Hajduk – Rijeka (1:1) Davor Ivić iz Siska poslao svoje izvješće na stol povjerenika HNL-a Josipa Breznija koji ga odmah prosljeđuje na stol “disciplincu” Pavličiću Bekiću.

U pravilu kažnjava se srijedom, premda se može dogoditi da zatraži i dopunska očitovanja, pa odluku odgodi. Svoj raport sastavlja i Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a koji je također nazočio jadranskom derbiju i sa svoje strane nadgledao događanja.

Hajdukov položaj svakako će otežati i transparent na ćirilici ‘Morem plovi jedna mala barka’ – koji je posebna stavka krimena.

Red navijanja, red vrijeđanja protivnika: Torcida pozdravila Armadu porukom na ćirilici ‘ Morem plovi jedna mala barka’

Mnogi su, naime, ostali u čudu, ne znajući o čemu se radi. Jer, ‘ćiribiri bela Anka’ nema veze s ćirilicom. Ispostavilo se da se iza stiha kojim su hajdukovi navijači dočekali Armadu krije četnički pjesmuljak koji veliča četničkog vojvodu Dražu Mihailovića.

Upravo zbog te pjesme, podsjetimo, nedavno je u Sarajevu otkazan koncert srpske narodnjačke zvijezde Miroslava Ilića, i to nakon što se društvenim mrežama pojavila snimka na kojoj pjevač na manifestaciji “Kupusijada” u rodnomu mjestu Mrčajevcima izvodi sporni glazbeni uradak.

Miroslav Ilić veličao četničkog vojvodu, pa mu otkazan koncert u Sarajevu

Sarajevski slučaj bio je zapravo repriza splitskoga otprije dvije godine. I tada je bilo riječi o istoj spornoj snimci iz Mrčajevaca, ali je, unatoč protestima nekih braniteljskih udruga, koncert na kraju održan bez većih problema.

Zašto je Torcida goste iz Rijeke odlučila dočekati upravo stihovima iz četničke pjesme, zdravom razumu je teško dokučiti, no jedno je sigurno – transparent je unesen bez znanja delegata Davora Ivića, nije prijavljen, niti bi bio propušten na tribine, a Hajduku će, nema sumnje, dodatno zakomplicirati nezavidnu situaciju…

FOTO Torcida Rijeku dočekala transparentom na ćirilici: Morem plovi jedna mala barka

Facebook Komentari