JU Plitvička jezera traže volontere, smještaj je osiguran i besplatan u Domu mladih

Piše: Dražen Prša

Ukoliko želite steći nova radna i životna iskustva, onda je volontiranje u JU NP Plitvička jezera na poslovima zeleni čuvar doista idealna prilika za mlade.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike kroz projekt integracije u EU Natura 2000 (NIP) osmislilo je i pokrenulo program volontiranja u jedanaest parkova prirode i osam nacionalnih parkova pod nazivom „Razvoj volonterskih programa u hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode“.

U JU NP Plitvička jezera raže se ukupno četiri volontera koji bi radili u srpnju i kolovozu ove godine. Među osobine koje mora posjedovati zeleni čuvar spadaju komunikativnost i sklonost radu s ljudima, spremnost na edukaciju, strpljivost i tolerancija, snalažljivost…

Uza sve ovo potrebno je govoriti barem jedan strani jezik. Smještaj je osiguran i besplatan u Domu mladih (Mukinje) na bazi dvije garsonijere (po dvije osobe u garsonijeri).

Osiguran je jedan besplatan dnevni topli obrok u restoranu „Poljana“ Nacionalnog parka Plitvička jezera. Dodatne obroke volonteri moraju osigurati samostalno.

Volontirati na mjestu koje mnogi s pravom smatraju najljepšim djelićem ovoga planeta svakako je prije svega čast, ali i izazov uz mogućnost učenja i napredovanja. Više doznajte na web-u JUNP Plitvička jezera. (LO)

Facebook Komentari