Hrvatska – zemlja poželjna za poslovanje? Plenković o brendiranju, njemački veleposlanik o upitniku iz naslova

Hrvatska gospodarska komora održava skup “Hrvatska – zemlja poželjna za poslovanje?” o poslovnoj klimi u Hrvatskoj. Na skupu su premijer Andrej Plenković te ministrice Martina Dalić i Gabrijela Žalac. Skup su otvorili predsjednik HGK Luka Burilović i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj Thomas Eberhard Schultze.

“Hrvatska mora stvoriti stabilan i dugotrajan zakonodavan okvir za poslovanje koji je jasan svima i koji se neće mijenjati s promjenom Vlade”, poručio je predsjednik HGK Luka Burilović okupljenima. Dodao je kako su učestale promjene zakona te nejednako tumačenje poreznih propisa – glavni uteg poslovanju gospodarstvenika. “Moramo prestati propuštati prilike! Boljitak ne smije biti upitan pored silnih potencijala koje RH ima”, naglasio je Burilović.

Njemački veleposlanik Thomas Eberhard Schultze izrazio je snažnu volju Njemačke za podupiranje hrvatskog gospodarstva. Kazao je kako na kraju rečenice ‘RH- zemlja poželjna za poslovanje’ želi vidjeti uskličnik umjesto upitnika te poručio kako je za napredak potrebno jedinstvo Europe.

Prisutnima se potom obratio premijer Andrej Plenković. Govoreći o brendiranju Hrvatske poručio je kako prva asocijacija na Hrvatsku na engleskom jeziku ‘beautiful’ – što se mora kapitalizirati. Naglasio je kako Vlada želi trajni gospodarski rast, prilagodbu novim tehnologijama i jačanje konkurentnosti te najavio set reformi čija se izrada približava završetku. “Nastavljamo trend smanjenja javnog duga i pratimo trendove u EU”, dodao je, javlja HRT.

Facebook Komentari