Dva saborska odbora imat će tematsku sjednicu o nezakonitim kamatama, Aleksić kaže da je za promjene ključna stranačka stega

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić bio je na Odboru za pravosuđe u Saboru, zaključeno je da će se sazvati tematska sjednicu dvaju odbora na kojoj će se raspravljati o nezakonitu određivanju kamatnih stopa.

Danas na Odboru za pravosuđe između ostaloga dvije zanimljive teme.

Najprije se govorilo o tematskoj sjednici koju sam već najavio. Izglasan je zaključak da će predsjednik Odbora za pravosuđe i predsjednica Odbora za financije i proračun zajednički sazvati tematsku sjednicu tih dvaju odbora na kojoj će se raspravljati o nezakonitu određivanju kamatnih stopa unazad 10 i više godina od strane banaka.

Nakon toga je trebalo izglasati prijedloge kandidata za Državno sudbeno vijeće iz redova vlasti i redova opozicije. Opozicija je imala dva kandidata, mene i kolegu Orsata Miljenića. Uzeo sam riječ i rekao da bi bilo važno da se konačno u DSV izabere netko iz cipela koje nisu niti odvjetničke, niti sudske, niti pravne. I zatražio sam da Odbor predloži obojicu za tajno glasanje u Saboru. Naravno, moj prijedlog nije prihvaćen, nego je prihvaćen kao kandidat opozicije kolega Orsat, 10 glasova HDZ-SDP-MOST za i jedan protiv (moj – naravno).

I tako, sve je u biti stranačka stega i nitko neće glasa dati bez dogovora unutar stranaka. Malo je slobodnomislećih zastupnika, jako malo.

Stoga, ne očekujte nikakve zakonske izmjene ako se one ne usuglase i ne prihvate unutar klubova zastupnika. Radim na argumentima, ali uvijek postoje neke sile koje argumente ne priznaju. Ipak – radim dalje na argumentiranju… Zato sam u Saboru. Potrebno je veliko strpljenje, ali je potrebno i shvatiti kada više nema šanse. To vrijeme, kada ćemo shvatiti je li stvar blizu rješenja, ili nema više šanse za ovoga mandata – sve je bliže. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Poduzeo sam korake za koje sam smatrao da su potrebni. Svi sve znaju, ali ne znam koliko razumiju.

Pokušat ću iznjedriti na zajedničkoj tematskoj sjednici zaključak koji će biti bitan i koji će dati određene smjernice Vladi RH, napisao je Aleksić na svom fb-u.

Facebook Komentari