Dragutin Ranogajec: nestranački kandidat za krapinsko-zagorskog župana uz potporu HDZ-a

Piše: Dražen Prša

Dragutin Ranogajec je službeno predstavljen kao nestranački kandidat za župana Krapinsko-zagorske županije uz potporu HDZ-a i koalicijskih partnera HSS-a, ZDS-a i HSP-a dr. Ante Starčević. Aktualni je predsjednik Hrvatske obrtničke komore, a i sam je dugogodišnji uspješni obrtnik.

Moj cilj je zajedno s vama učiniti da Zagorje bude puno bolje, istaknuo je Ranogajec u svom pozdravnom govoru, pozvavši se na svoje znanje, iskustvo i rezultate te dodao kako mu je cilj promijeniti njihovu „bajku“ u „zagorsku stvarnost“.

Pod sloganom „Za Zagorje bez propuštenih prilika“, program kandidata za novog župana Krapinsko-zagorske županije bit će predstavljen u narednih nekoliko dana, a ono što je za sada poznato jest da sadrži konkretne poteze i planove poput završavanja ključnih infrastrukturnih projekata kao što je projekt elektrificirane pruge do Zagreba, ali i nastavak ostalih projekata, u čemu ima punu potporu predsjednika Plenkovića.

Demografska obnova, briga o obitelji i mladima, obrazovanje, otvaranje novih radnih mjesta, briga za umirovljenike, socijalna i sve društvene i sportske djelatnosti i aktivnosti neostvarive su bez jačanja poslovnog okruženja i investicija, bez obrtništva, poduzetništva, poljoprivrede i turizma – istaknuo je Ranogajec, osvrnuvši se time na ključne značajke svog programa.

Ranogajec je istaknuo da nije zadovoljan rezultatima aktualne županijske vlasti.

Mogli smo i morali biti daleko bolji. Zašto se ne uspoređujemo s najboljima?

Zaostajemo 40 posto BDP-a za nacionalnim prosjekom, a uvjeravaju nas da smo najbolji. U usporedbi s kime? Dosta mi je takve županijske vlasti koja stvara privid, bavi se populizmom, pustim obećanjima.

Moj je cilj zajedno s vama učiniti da Zagorje bude puno bolje.

Također, Ranogajec je naglasio da je ključna potpora njegovoj kandidaturi ona predsjednika Plenkovića.

Predsjednika Plenkovića iznimno poštujem i cijenim te osobno poznajem još iz vremena priprema za ulazak u EU, kada smo zajedno radili na projektima.

To je jamstvo za ostvarenje zadanih ciljeva i potvrda da će rezultati biti vidljivi i da će biti mjerljivi.

Ističući političku snagu Hrvatske demokratske zajednice, predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije (i saborski zastupnik) Žarko Tušek osvrnuo se na politiku trenutne vlasti u županiji, koja radi odmak od konkretnih i mjerljivih projekta i poigrava se statističkim podacima i brojkama.

Ranogajec je predstavljen kao rješenje, čistih ruku u poslovanju, mjerljivom odgovornošću kao kvalitetom te potpuno drugačijim liderstvom.

Predstavljamo politiku okupljanja, jasnih vrijednosti, odmicanja od jeftinog populizma, okrenutu radu i stvaranju – izjavio je Tušek.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, pozdravila je Ranogajecovu kandidaturu.

Uvjerena sam da će istom onom strašću i upornošću kojom je sve ove godine zastupao, branio, predstavljao i obrazlagao interes hrvatskih obrtnika zastupati i interese Zagorki i Zagoraca – rekla je Dalić te dodala kako je Ranogajec pravi prototip Zagorca, koji će sa svojim iskustvom i znanjem pridonijeti javnom interesu i javnom dobru, odnosno snaženju Krapinsko-zagorske županije.

Facebook Komentari