Potpredsjednik Vlade Kovačić zahtijeva ispriku, smatra da nije podlac, Đakiću ne pada na pamet

Iako potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić (MOST) zahtjeva ispriku HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića koji je kazao kako je Kovačić primanjem Višnje Tafre i Vesne Nađ za svoje suradnice donio jednu podlu odluku, Đikić sad kaže kako se neće ispričati.

U telefonskom razgovoru za N1 Josip Đakić je kazao kako iza svoje izjave stoji te kako se nema namjeru ispričati Kovačiću.

Iz Vlade pak poručuju kako je imenovanje Tafre i Nađ provedeno po zakonu i kako od Kovačićeve ostavke neće biti ništa.

Nema ostavke ministra Ivana Kovačića. Višnja Tafra imenovana je odlukom Vlade nakon javnog natječaja. Vesna Nađ premještena je sporazumno nakon isteka tzv. prava 6 plus 6 na mjesto sukladno njezinim kvalifikacijama. Sve je u obavljeno u dogovoru ministra uprave Ivana Kovačića i ministra branitelja Tomislava Medveda, priopćeno je iz Vlade.

Ovaj slučaj komentirao je i Kovačićev savjetnik Ivica Relković.

”Ono što smo danas potpredsjednik Vlade, Ivan Kovačić, i ja komunicirali tijekom dana, zbog jednog događaja, koji je zaista nevjerojatan, da zastupnik HDZ-a, Josip Đakić, neke odluke ministra Kovačića nazove podlim, trebalo komentirati i odlučili smo se za izjavu u kojoj se poručuje da tražimo od Josipa Đakića ispriku ministru Kovačiću”, kazao je Relković za N1.

Što, međutim, ako se Đakić ne ispriča Kovačiću? “Ako se gospodin Đakić ne ispriča, a sam premijer ne učini ništa da premosti situaciju koju je gospodin Đakić napravio, ja ne znam kako će gospodin Kovačić i ja, koji dolazimo na sastanke, na koji način da dolazimo – kao podlaci? Mi nismo podlaci, mi smo najafirmativniji dio želje da se Vlada očuva i da radi, jer ova Vlada je zaista dobro krenula i treba ići dobrim smjerom, ali ovo se ne smije početi događati, da netko ministra nazove podlom, jer je korektno HDZ-ovom ministru pomogao. To se ne smije dopuštati, jer onda neće urodit dobrim plodovima”, rekao je Relković.

Facebook Komentari