Čeka li nas razočaranje? Novi Samsung Galaxy i iPhone morat će se suočiti s ovim problemima

Iako će Samsung nove model iz Galaxy S serije predstaviti tek krajem ovog mjeseca, a nove modele iPhonea možemo očekivati tek za pola godine, već danas ‘znamo’ većinu stvari o ovim telefonima. Appleov ‘rođendanski model’ (njegovo ime još nije poznato) bit će najjači iPhone do sada sa zakrivljenim AMOLED ekranom i malim rubovima oko ekrana tako da će dimenzije kućišta biti manje, a ekran veći u odnosu na aktualni model iPhonea. Također, možemo očekivati i odličan hardver, dvije stražnje kamere, vodootpornost i brojne druge napredne opcije, no na žalost velikog broja korisnika koji razmišljaju o kupovini ovog telefona, njegova cijena iznosit će oko tisuću dolara ili čak više. Upravo bi cijena mogla biti glavni razlog zbog kojeg će se većina ljubitelja Applea okrenuti slabijim modelima iPhonea koje će ova kompanija također predstaviti u rujnu (nasljednike iPhonea 7 i 7 Plus).

No, čini se kako s cijenom ovogodišnjih top modela neće biti razočarani samo ljubitelji Applea, već i ljubitelji Samsunga. Ova će kompanija krajem ovog mjeseca predstaviti modele Galaxy S8 i S8+ koji će, prema svim dosadašnjim glasinama, biti prave zvijeri od telefona, ali također bi mogli biti preskupi za dio korisnika koji razmišljaju o njihovoj kupovini. Ako su ove glasine istinite, Galaxy S8, koji će imati ekran dijagonale 5,8 inča, u Velikoj Britaniji trebao bi koštati oko 899 funti (što je oko 970 dolara), dok bi cijena većeg modela trebala biti sto funti skuplja, znači skoro oko 1,100 dolara.

Naravno, ovi će modeli biti nešto povoljniji uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora s mobilnim operaterima, no i dalje će njihova cijeniti biti iznimno velika te će biti zanimljivo vidjeti kakva će biti potražnja za njima. Također, ako su ove glasine istinite (jer službenih informacija iz Applea i Samsunga nema), to bi mogla biti dobra prilika za druge mobilne proizvođače koji bi mogli iskoristiti situaciju na tržištu i privući korisnike kvalitetnim, ali dosta jeftinijim modelima, piše zimo.dnevnik.hr.

Facebook Komentari