Stier o odbijanju zahtjeva za revizijom presude: To nije razlog da bilo tko u BiH likuje

Odbijanje zahtjeva za revizijom presude kojom je Srbija 2007. oslobođena odgovornosti za genocid, nije razlog da bilo tko u Bosni i Hercegovini likuje, rekao je hrvatski šef diplomacije Davor Ivo Stier u četvrtak i pozvao čelnike BiH da se okrenu europskom i euroatlantskom putu i reformama u čemu će ih Hrvatska poduprijeti. 

Međunarodni sud pravde (ICJ) odbio je u četvrtak zahtjev za pokretanje postupka revizije presude protiv Srbije iz 2007., kojom je ta zemlja oslobođena odgovornosti za genocid počinjen u Bosni i Hercegovini.

Službeni Zagreb od početka je govorio da BiH ima pravo koristiti se svim instrumentima međunarodnog prava, ali da to mora činiti preko institucija i u skladu s ustavnim načelom jednakopravnosti triju konstitutivnih naroda, rekao je Stier u Zagrebu.

“Upravo je nedostatak” poštivanja tog ustavnog načela i postupanja putem institucija razlog odbijanja zahtjeva za revizijom, rekao je Stier na rubu konferencije u organizaciji ministarstva vanjskih i europskih poslova i njemačke zaklade Hanns Seidel.

Facebook Komentari