Pješak na kojeg je naletio Saša Lozar podlegao ozljedama, njegova kći moli voditelja da ju kontaktira i objasni okolnosti

Nikola Marinković, 86-godišnji gospodin na kojeg je nedavno svojim Mercedesom naletio Saša Lozar, preminuo je prije tjedan dana u bolnici.

Pjevač i radijski voditelj Saša Lozar naletio je automobilom 18. veljače na Selskoj cesti u Zagrebu na Nikolu Marinkovića dok je prelazio cestu gdje nema zebre i semafora.

Gospodin je u nesreći slomio obje lopatice, četiri rebra, obje noge i zdjelicu, a zadobio je i nagnječenje mozga. Unatoč trudu liječnika, Marinković je zbog teških ozljeda ipak preminuo.

“Shrvana sam i teško mi je. Istodobno sam razočarana, jer otkad je Saša Lozar naletio automobilom na mojeg oca, nije nas se udostojio nazvati i pokazati suosjećanje. Vidjet ćemo što ćemo dalje poduzeti”, rekla je 53-godišnja Sanja Županić za 24sata.

Ona je i nakon nesreće kazala kako bi voljela da joj se Lozar javi te da joj ispriča kako se sve dogodilo.

“Pročitala sam da mi je tata pretrčavao cestu i to je smiješno. Moj tata se vrlo teško kreće uz pomoć štapa i ne može pretrčati niti metar. Zbog toga bih voljela da mi se Saša javi i ispriča mi kako se sve dogodilo. Otac mi je u teškom stanju i možda više neću imati priliku razgovarati s njim”, rekla je tada kćer stradalog.

No, kako pišu 24sata, i da je medicinsko vještačenje u pitanju, kažu nam bolnički izvori, teško bi bilo striktno reći je li Saša Lozar isključivi krivac za smrt Nikole Marinkovića. Sepsa koja je na kraju prouzročila smrt pojavila se zbog višestruke traume i prijeloma, a uz sve, Marinković je imao i krvarenje u mozgu. Dodatni otežavajući faktor bile su i njegove pozne godine, pa organizam nije mogao izdržati brojne komplikacije traume. S druge strane, činjenica je, što potvrđuju i liječnici, da do svih tih komplikacija ni ne bi došlo da na Nikolu Marinkovića nije naletio automobil.

Facebook Komentari