Evo kamo je premještena Sandra Zeljko iz afere Dnevnice, a tamo će provjeriti ima li krivotvorenu svjedodžbu

Sandra Zeljko, bivša tajnica u uredu predsjednika Vlade i donedavno krunska svjedokinja u aferi “Dnevnice”, premještena je iz Vlade u Ured za razminiranje, nakon što su se u medijima pojavili napisi da je Zeljko lažirala srednjoškolsku svjedodžbu N1 je u spomenuti Ured poslao upit.

Odgovor Ureda za razminiranje na naš upit prenosimo u cijelosti.

“Državna službenica Sandra Zeljko premještena je u Ured za razminiranje po potrebi službe s datumom 7. ožujka 2017. godine na radno mjesto administrativnog referenta u Jedinici za sredstva fondova EU.

Uvjeti za navedeno radno mjesto propisani su Pravilnikom o unutarnjem redu Ureda za razminiranje te su kako slijedi: srednja stručna sprema upravne ili druge odgovarajuće struke, najmanje 1 godina radnog iskustva, dobro poznavanje engleskog jezika i sposobnost komunikacije na engleskom jeziku, napredno poznavanje rada na osobnom računalu, položen državni stručni ispit. Za navedeno radno mjesto državna službenica Sandra Zeljko ispunjava sve uvjete.

Za premještaj po potrebi službe nije potrebno raspisivanje natječaja ni javnog ni internog već je za njega potreban prethodni pisani sporazum čelnika tijela iz kojeg se državni službenik premješta i čelnika tijela u koji se državni službenik premješta sukladno članku 78. Zakona o državnim službenicima.

Nastavno na posljednje medijske napise vezane uz vjerodostojnost srednjoškolske svjedodžbe, Ured će poduzeti potrebne korake kako bi se utvrdilo činjenično stanje”, stoji u odgovoru.

Facebook Komentari