Bernardić na Plenkovićevu primjedbu da je oporbi bolje da šuti: Premijer će u cijelom slučaju morati objasniti jednu stvar

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić bio je gost RTL-a Danas.

Ovaj slučaj s glavnim državnim odvjetnikom na konferenciji s premijerom, je li Vama tu išta sporno? Kako biste ocijenili trenutačno djelovanje Dinka Cvitana?

“DORH radi dobro posao, nepristran posao. Mi smo zatražili istragu isti dan. Postupili smo odgovorno, a tako je postupio i kolega Saucha. Ono što je indikativno, zašto je Plenković pozvao Cvitana na presicu. To će morati objasniti. Vidimo da DORH radi odgovoran i dobar posao”.

Ali ne čini se baš tako, stječe se dojam da Plenković nije pokrenuo svoje ljude od povjerenja da ne bismo došli do ovih spoznaja?

“Prije svega, postavlja se pitanje zašto je Plenković zvao Cvitana u Vladu. To se nikad prije nije dogodilo. A što se tiče istrage, za sada je naš dojam da se istraga vodi nepristrano i brzo”.

Jučer Vam je premijer poručio da je oporbi bolje da šuti ako nema što pametnije za reći?

“Nažalost, on šuti na nasilje i žmiri pred sukobima interesa, pred korupcijom, podrumskim kadroviranje. Nažalost, Hrvatska funkcionira tako da je on fasada, a ispod se događa svašta. Hrvatska nazaduje po pitanju sloboda ljudskih prava, a i zaštita od korupcije. Zato želimo napraviti dodatni iskorak u Hrvatskoj i osigurati platformu za budućnost naše domovine kroz ovaj savez koji smo danas potpisali”.

Želite li to postati lider oporbe?

“Ja jesam lider oporbe”.

Što će Vam stranke poput nevidljivih laburista ili stranke Ive Josipovića?

“Kad se nije razgovaralo imali smo puno problema. Kad smo imali konsenzus 90-ih godina, pobijedili smo u ratu. Kad smo imali konsenzus 2000. godine, ušli smo u EU i NATO. Od tada nemam nijedan plan za budućnosti i cilj Hrvatske. Naš cilj je dobro društvo, odnosno, Hrvatska 21. stoljeća”.

Radite li s ovim savezom pritisak na HNS?

“HNS nam se može priključiti kad god. Mogu nam se pridružiti sve druge stranke. Naravno, koje ne štite plagijatorstvo, sukob interesa, korupciju… Interes građana nam je na prvom mjestu i hrvatski nacionalni interes prije svakog pojedinačnog interesa stranaka. Vjerujem u dogovor s HNS-om kada su u pitanju izbori u Zagrebu”.

Moram Vas pitati, stječe se dojam da su neki SDP-ovci Vama već pripremili omču i da će Vam je baciti oko vrata nakon izbora?

“Nemojte se bojati za mene, preda mnom je još puno vremena. Što se tiče omče, jedina omča je na onih 10.000 građana i njihovih obitelji koji ne primaju plaće. Nitko se u SDP-u ne treba osjećati odbačen, ni tužan, ni žalostan. Ja se ne osjećam odbačenim. A znate kako je u životu, tko drugog ruši, sam sebe sruši”.

Facebook Komentari