Bačić: Ni Cvitan, a još manje premijer, nisu izašli iz ustavnih ovlasti zajedničkom konferencijom za medije

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić odbacio je u utorak prozivke iz SDP-a da su premijer Andrej Plenković i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan izašli iz svojih ustavnih ovlasti kad su održali zajedničku press konferenciju u Banskim dvorima, poručivši da HDZ, odnosno Vlada i premijer nemaju razloga priječiti raspravu o aferi dnevnice.

“HDZ, odnosno Vlada i premijer Plenković su itekako zainteresirani da se utvrde sve okolnosti oko ‘afere dnevnice’. Nemamo razloga na bilo koji način priječiti raspravu o toj aferi i da u njoj sudjeluje glavni državni odvjetnik. Ono što je možda dvojbeno, to je koliko državni odvjetnik može davati informacije o predmetu za koji se vodi istraga”, rekao je Bačić novinarima, komentirajući činjenicu da je Arsen Bauk (SDP), predsjednik Odbora za pravosuđe, za srijedu sazvao izvanrednu i zatvorenu sjednicu Odbora, na kojoj je najavljen i Cvitan.

Bačić kaže da ni Cvitan, “a još manje premijer”, nisu izašli iz ustavnih ovlasti kada su zajedno održali konferenciju za novinare, a “nakon što je premijer utvrdio da se ‘afera dnevnice’ ne zaustavlja samo u mandatu Vlade Zorana Milanovića”. “Stoga me čudi agresija koju je jutros iskazao Klub SDP-a, tim više što je Klub HDZ-a, kad je otvorena ‘afera dnevnice’, vrlo oprezno davao ocjene o mogućim krivcima”, navodi Bačić.

Facebook Komentari