U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Grad Otočac predstavio prezentaciju za izgradnju „Crpne hidroelektrane Senj“

Piše: Dražen Prša

Danas je u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike održan sastanak na kojem je upriličena prezentacija vezana za mogućnosti koje su otvorene za izgradnju crpne hidroelektrane Senj.

Sastanku su nazočili državni tajnik Ministarstva okoliša i energetike Ante Čikotić sa suradnicima , gradonačelnik grada Otočca Stjepan Kostelac, njegov zamjenik Nenad Janković, savjetnik gradonačelnika Milan Tomaić, predsjednik GV Otočca Slaven Prpić, gradska vijećnica Ivana Prpić, biskup u miru Mile Bogović, predstavnici HGK ŽK Otočac Joso Brajković i Milan Kranjčević, dir. „Gacke“ Tajana Brajković, Ruža Orešković ispred Povjerenstva za turizam grada Otočca …

Minis okoliša Kostelac1

Nakon prezentacije i razgovora, uspjeli smo dobiti izjavu državnog tajnika Ministarstva okoliša i energetike Ante Čikotića:

„Nakon sagledane analize mogućnosti hidroelektrane Senj Vinodol konačno mogu reći da je sastanak bio konstruktivan i mi ispred ministarstva moramo sagledati sva moguća rješenja, težimo onim rješenjima koja se neće samo temeljiti na energetskim nego i ostalim aspektima razvoja lokalne zajednice tako da ćemo u sljedećem periodu ići u smjeru donošenja odluke temeljem cjelovite analize, koju ćemo naručiti i onda ćemo temeljem te odluke ići u realizaciju projekta.

Danas smo saslušali jednu stranu, imali smo i druge konzultacije, no nama je cilj da ono što odlučimo bude temeljeno na svim podlogama i da bude u korist ljudi koji tamo žive i energetskog sustava RH.

Na pitanje u kojem vremenu se može očekivati odluka, državni tajnik Ante Čikotić je kazao:
„Mi sada idemo u smjeru izrade projektnog zadatka za tu studiju i javnu nabavu, što se nas tiče mi želimo da čim prije dođe do toga i idemo u tom smjeru“.

Minis okoliša Kostelac4

Bila je to prigoda da priupitamo i gradonačelnika grada Otočca Stjepana Kostelca o dojmovima sa današnjeg sastanka:

„Nakon današnjeg sastanka mišljenja sam da sve ide u pravom smjeru, onako kako smo to mi i očekivali. Danas je izložena kompletna recenzija inačice 2., koju su predstavili recenzenti koju su istu i radili, predstavljeno je i ono što nas kao lokalnu upravu i samoupravu zanima, vezano za grane turizma, poljoprivrede i svega onog što uz to ide. Sada je na ministarstvu da kompletan projekt uputi na daljnju doradu, da se projekt stavi sa varijantom 1., i da ide dalje u proceduru

Facebook Komentari