Ministar Slaven Dobrović imenovao suprugu mostovca u Upravno vijeće NP Krka

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović razriješio je u četvrtak člana Upravnog vijeća Nacionalnog parka Krka Slavena Ivića i na njegovo mjesto imenovao Ivanu Sučić, potvrdili su za ŠibenikIN u upravi Nacionalnog parka Krka.

Nova članica Upravnog vijeća je supruga Josipa Sučića, načelnika Općine Ružić iz Loze, koji se ovih dana spominje kao kandidat MOST-a na listi za Županijsku skupštinu, pa je njezino imenovanje protumačeno kao još jedan korak u MOST-ovom preuzimanju Krke, u čijem Upravnom vijeću već sjedi MOST-ov Ivica Ledenko, piše ŠibenikIN.

– Ne bih rekao da je zamjena Ivića suprugom našeg načelnika politički motivirana, iako nacionalni parkovi jesu MOST-ov resor. Zbog nekih nadolazećih europskih projekata u parku, procjena je bila da u Upravnom vijeću treba biti netko iz Drniša, a kako gospođa Sučić ima certifikat za EU fondove i pročelnica je za financije u tom gradu, ona je bila očit izbor. Što se tiče mandata ravnatelja Šakića, vjerujem da će ostati na toj funkciji dok god bude kvalitetno obavljao svoj posao – rekao je jutros Ivica Ledenko.

Razriješeni Ivić, inače zamjenik kninskog gradonačelnika i član HDZ-a, rekao je za portal u četvrtak popodne da je čuo da je razriješen, ali tada još službeno nije bio o tome obaviješten, no za razrješenje je znao predsjednik županijskog odbora HDZ-a Nediljko Dujić, koji je upravo bio u Zagrebu na ranije dogovorenom sastanku kod ministra Dobrovića.

– Ta me vijest zatekla uoči sastanka i vrlo sam jasno kazao ministru da nisam zadovoljan njegovim rješenjem. Dogovorili smo se da će on preispitati svoju odluku i da ćemo narednih dana predložiti kvalitetnija kadrovska rješenja, kako za Nacionalni park Krka, tako i za Kornate. Do kasno smo sinoć raspravljali o tome i vjerujem da ćemo u zajedničkom interesu iznaći konstruktivna rješenja koja će biti najbolja za oba parka – kazao je jutros Dujić za ŠibenikIN.

Facebook Komentari