Dani komunikacije u Rovinju: Komunikacija je uvijek bila i bit će jedan od ključnih faktora uspjeha svakog posla

Ovogodišnje izdanje festivala Dani komunikacije održat će se od 30. ožujka do 2. travnja u Rovinju. O čemu se komunicira ove godine u studiju Novog dana govorio je jedan od organizatora festivala Davor Bruketa.

“Dani komunikacija je događaj gdje se cijela komunikacijska industrija skupi na nekoliko dana u Rovinju, gdje učimo, igramo se i zabavljamo. Međutim, ono što je najvažnije je upravo učenje, jer se cijeli taj komunikacijski landscape jako brzo mijenja i mi svake godine pozovemo najzanimljivije ljude iz ovog biznisa iz cijelog svijeta da nam ispričaju što rade, na koji način razmišljaju, kako promišljaju budućnost komunikacije i zanimljiva je ne samo za one koji se time bave, nego za sve one koji imaju nekakav biznis, zato što komunikacija je uvijek bila i bit će jedan od ključnih faktora uspjeha svakog posla, pa svake godine sve više i više ljudi dolazi čuti o čemu se priča o Danima komunikacija”, kazao je Bruketa.

Istaknuo je da goste za Dane komunikacija nije teško naći.

“Imamo kontakte po cijelom svijetu. Direktorica festivala, Dunja Balon, svake godine kontaktira sve ljude koji nam se učine zanimljivima”, rekao je Bruketa, istaknuvši da će se ove godine posebno razgovarati o ulozi big data u nedavnim izborima u SAD-u i u referendumu o Brexitu. Vidjet će se koja je njihova uloga u tom smislu, ali i na koji ih se način može koristiti u komercijalne svrhe, koji su strahovi vezani uz zloupotrebu tih podataka, što je dozvoljeno, a što nije.

Jedan od istaknutih gostiju koji će govoriti na tu temu bit će i Veselin Popov, direktor razvoja Centra za psihometriju iz Cambridgea.

Najzanimljiviji gost koji će se pojaviti na Danima komunikacija definitivno je suosnivač portala Pirate Bay, Peter Sunde. “Čovjek koji je odsjedio pet mjeseci u zatvoru, kao jedan od suosnivača Pirate Bayja. Veliki je izazov u današnje doba autorska prava. On će pričati o tome, a mi ćemo ga pitati i o svim njegovim životnim iskustvima iz zaista zanimljivog životnog puta čovjeka koji zapravo se bori za demokratizaciju medija i dostupnost podataka”, rekao je Bruketa.

Osim toga, jedna od istaknutih tema bit će i zaštita autorskih prava te njihovo korištenje.

Facebook Komentari