DORH provodi izvide protiv novog predsjednika Uprave koprivničke Podravke Marina Pucara

Podravka 07.03.2007. Podravka Snimio:Nikola Wolf

Protiv novog predsjednika Uprave koprivničke Podravke, Marina Pucara, u slavonskobrodskom DORH-u podignuta je kaznena prijava, doznaje tportal.

Izvidi su u tijeku, odgovorila je tportalu Mirela Šmital, županijska državna odvjetnica u Slavonskom Brodu, a o pojedinostima zbog tajnosti, pozivajući se na zakon, ne može govoriti. Međutim, potvrđeno je kako se izvidi provode i protiv Zdravka i Krunoslava Alvira, vlasnika Zvečeva, kao i same kompanije kojoj je do prošloga rujna na čelu bio upravo Marin Pucar.

“Da budem iskren, ne znam o čemu se radi. Eventualno bi se moglo raditi o Zvečevu, ako je u pitanju Slavonski Brod”, odgovorio je za tportal iznenađeno novoimenovani predsjednik koprivničke kompanije Pucar kojega, kaže, nije kontaktirao nitko iz pravosudnih tijela.

“Kaznena prijava protiv Pucara je obična insinuacija koja je pomno planirana u vrijeme izbora predsjednika Uprave Podravke i ništa drugo. Zašto se nije spomenulo prije toga? Ne znam tko ju je podnio, mogu samo polemizirati oko toga”, rekao je za tportal većinski vlasnik i predsjednik Uprave požeškog Zvečeva Zdravko Alvir koji, kako je dodao, odgovorno tvrdi da nema temelja nikakvoj kaznenoj prijavi te da postoje sve formalne odluke Zvečeva iz toga razdoblja. No, kako se neslužbeno doznaje, prijavu su mogli podnijeti dobavljači.

Zvečevo je, pak, prema posljednjim dostupnim podacima, 2015. godine uprihodilo 161,78 milijuna kuna, ali su godinu završili s minusom na računu od 9,23 milijuna kuna što je gotovo upola manje u odnosu na 2014. kada su uprihodili 151,53 milijuna kuna, ali su poslovali s gubitkom od 18,21 milijun kuna.

Te su, 2014. godine Zvečevo s 40 milijuna kuna dokapitalizirala Ultima ulaganja, zadarskog HDZ-ovca Tonija Kozine, no prošle godine Agrokor se upisao kao vlasnik 74.562 dionice, a podatak je zabilježen u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu. Time je Agrokor, kako se tada pisalo, upisan samo kao privremeni vlasnik novih, odnosno zasebnih dionica Zvečeva zbog duga, koje dionice predstavljaju nešto manje od 20 posto ukupnog udjela ove konditorske industrije. Prema podacima SKDD-a Ultima ulaganja su ponovno upisana kao potpuni vlasnik te emisije dionica.

Prema aktualnim podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva Zdravko Alvir većinski je vlasnik Zvečeva sa 62,89 posto vlasničkog udjela dok su svi ostali manji dioničari, Veri Tavčar pripada 2,59 posto vlasništva, slijedi potom Nenad Bakić s 2,25 posto, Nava banka u stečaju ima 1,77 posto, Pavle Grđan 1,37, a isto toliko u vlasništvu je i Zorana Grđana, CERP-u pripada 1,30 posto, Rajku Papku 1,03, Darku Tomljenoviću 0,53 te Milivoju Mrkociju 0,43 posto, piše tportal.

Facebook Komentari