Udruga općina RH ugostila kinesko izaslanstvo udruga CPAFFC-e i CIFCA-e

Piše: Dražen Prša

Udruga općina u Republici Hrvatskoj bila je od 24. do 27. veljače domaćinom predstavnicima dvaju kineskih udruga (CPAFFC-e i CIFCA-e) koje se bave prijateljevanjem odnosno bratimljenjem kineskih gradova i općina u međunarodnim okvirima.

Glavni tajnik UORH-a Bruno Hranić prezentirao je prvoga dana gostima strukturu hrvatske lokalne samouprave i organizaciju vlasti na lokalnoj razini kao i aktivnosti Udruge općina, a dopredsjednica udruge Snježana Bužinec objasnila je gostima načine funkcioniranja Europske unije i mogućnosti koje RH ima u sklopu financiranja programa i projekata EU.

Kinesko izaslanstvo posjetilo je i rodnu kuću Josipa Broza, muzej i etno-selo u Kumrovcu gdje im je domaćinom bio načelnik općine Dragutin Ulama.

Na sastanku s predstavnicima Ureda gradonačelnika Zagreba izaslanstvo je dobilo informacije o funkcioniranju glavnoga grada.

Predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova su prigodom susreta s izaslanstvom kojeg je predvodio predsjednik UORH-a Đuro Bukvić ponudili potporu suradnji na lokalnoj razini između Kine i Hrvatske i pomoć veleposanstva RH u Pekingu.

Dopredsjednik CPAFFC-e i CIFICE-e Xie Yuan naglasio je kako je ovo prvi posjet predstavnika kineskih institucija zaduženih za međunarodne odnose jedinica lokalne samouprave Hrvatskoj, a glavni tajnik CIFCA-e Quing Boming pozvao je domaćine na intenziviranje suradnje i redovnu razmjenu iskustava na lokalnoj razini. http://udruga-opcina.hr

udruga općina rh1

Facebook Komentari