Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Sveučilište u Zagrebu sklopit će Sporazum o suradnji

Piše: Dražen Prša

U cilju unaprjeđivanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske na području obrazovanja i znanosti, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske i prof.dr.sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu potpisat će Sporazum o suradnji kojim se promiče očuvanje, jačanje i razvoj obrazovnog i znanstvenog napretka, kako Hrvata u Republici Hrvatskoj, tako i Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Potpisivanje Sporazuma o suradnji održat će se u srijedu 1.ožujka 2017. godine u 11:00 sati u maloj vijećnici Rektorata Sveučilišta u Zagrebu ( Trg maršala Tita 14).

Sporazum o međusobnoj suradnji, između ostalog, obuhvaća razvijanje studijskih programa s ciljem integracije i jačanja zajedništva Hrvata izvan domovinske Hrvatske, poticanje znanstveno-istraživačkog rada na temu hrvatskog iseljeništva, hrvatske manjine te Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i migracijskih trendova, poticanje donošenja upisnih kvota za Hrvate izvan Republike Hrvatske te osmišljavanje i podupiranje projekata razmjene studenta, pripadnika hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Facebook Komentari