VIDEO Uz limenu glazbu središtem Zagreba prošetali članovi i simpatizeri A-HSP-a, uhićen Keleminec

Uz limenu glazbu danas su središtem Zagreba prošetali članovi i simpatizeri A-HSP-a. Nakon skupa uhićen je šef A-HSP-a Dražen Keleminec, zbog remećenja javnog reda i mira.

“Hrvatske domoljubne snage”, odnosno stranačka postrojba Autohtone – Hrvatske stranke prava, krenule su ispred Starčevićevog doma u Zagrebu. Kako su najavili, nakon prisege na vjernost domovini na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu i davanja podrške Donaldu Trumpu, slijedi polaganje vijenca i paljenje svijeća na grobu Oca domovine Ante Starčevića. Nosili su, uz hrvatsku i američku zastavu, te zastavu njemačke ultra desne stranke NPD-a.

Protuprosvjednika nije bilo, a u osiguranju je bilo skoro više policajaca nego A-HSP-ovaca.

“Moram pozdraviti i predstavnike iz NPD-a, dopredsjednika Baden Wurttemberga. Alexander Neidleit je ovdje među nama, prijatelj koji nam je došao danas dati podršku za samostalnu i nezavisnu državu Hrvatsku u borbi protiv Sotone koja vlada Hrvatskom državom. Zato još jednom ja vas pozdravljam našim pravaškim pozdravom Bog i Hrvati, Hrvatska Hrvatom i Za dom – spremni!”, kazao je Keleminec.

Njegovi sljedbenici su, podsjetimo, marširali uz zvukove limenog orkestra koji je izvodio pjesmu “Da nije ljubavi (ne bi svita bilo)”, a osim stranačke zastave neonacista, hodali su i pod zastavom SAD-a – u znak podrške Donaldu Trumpu.

Upitan je zašto Donald Trump.

“Zbog njegove politike. Što se tiče gospodarstva, Soroševih udruga koje razaraju ne samo Ameriku, nego cijelu zemaljsku kuglu, pa tako i Hrvatsku. I zbog imigrantske politike i zbog europske politike, zbog EU.”

Na pitanje je li svjestan da je istu ovakvu javnu podršku Trumpu dao srpski radikal Vojislav Šešelj, odgovara: “Koliko znam, oni su jako razočarani, jer je Trump dao podršku Kosovu. Nema sličnosti, mi nemamo veze ni s Rusijom niti s Putinom, mi znamo da je to velikosrpska politika i težnja prema hrvatskom teritoriju.”

Upitan je zatim u čemu je problem s hrvatskom imigrantskom politikom.

“Nije samo problem u Hrvatskoj, nego u cijelom svijetu, EU. Merkel očekuje da će izgubiti izbore, ako se dogodi još jedan atentat u državi, ako eksplodira još jedna bomba, da će desnica pobijediti u Njemačkoj. Ona jača i u Mađarskoj, u Francuskoj, gdje se očekuje da će pobijediti na izborima, u Poljskoj da ne govorimo. U cijelom svijetu jača desnica i državotvornost. Zašto? Zato što se progoni one koji vole svoju domovinu, u cijelom svijetu. To je politika Soroša, udruga, homoseksualaca, razbijanja Katoličke crkve, ubijanja građana preko prašenja avionima. Pogledajte koliko hrvatskih građana ima jednu bolest, a to je rak. To je sve napravljeno i radi se na tome. To je u cijelom svijetu.”

Komentirao je i izvještaj Amnesty Internationala o zabrinjavajućem porastu nacionalizma i govora mržnje prema manjinama, pogotovo Srbima.

“Dajte mi molim vas recite, koja je to manjina ugrožena u Hrvatskoj? Mađarska? Muslimanska ili romska manjina? Ja nemam biti protiv nikoga, ni protiv crnaca. Nemamo problem ni sa Srbima. Mi nemamo ni rasnu politiku ni protiv manjina, ali nećemo dopustiti Srbima – ne svim Srbima! – to nisu samo Vojislav Stanimirović i Milorad Pupovac”, kazao je, ne dovršivši misao, te je nastavio govoriti o Pupovcu da je s bankomata podigao 1,4 milijuna kuna, a Državno odvjetništvo ne reagira jer je on “i predsjednik Vlade i države i ministar financija. On je sve u ovoj državi”.

“Poštujemo sve Srbe i manjine. Bilo je mnogo Srba koji su dali živote za Hrvatsku”, kazao je Keleminec, dodajući da ne želi velikosrpsku politiku i Sanu 2.

Facebook Komentari