Predsjednica RH ima loše mišljenje o nekim ljudima u hrvatskoj diplomaciji, evo što kaže supotpisnik Plenković

I dok hrvatska predsjednica poziva na smjenu nekih veleposlanika nezadovoljna njihovim radom, premijer Andrej Plenković misli da diplomati rade najbolje što znaju u interesu Hrvatske.

Ova godina mogla bi biti godina najveće diplomatske smjene u hrvatskoj povijesti jer je mnogima istekao uobičajeni četverogodišnji mandat. Takva je situacija primjerice u Italiji, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj ali i UN-u. Neke zemlje, već neko vrijeme nemaju veleposlanike – poput Turske i Izraela.

Dok je treća kategorija ona kojima predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nije zadovoljna – pa se i tu može očekivati da će tražiti promjene. Javno je primjerice kritizirala rad veleposlanika u SAD-u i onoga u Beogradu – tvrdeći da rade protiv Hrvatske. Premijer Andrej Planković pak čiji supotpis imenuje i razrješuje veleposlanika tvrdi da se s imenovanjima ne kasni, piše N1.

“Smatram da diplomatska mreža u ovom trenutku radi svoj posao najbolje što može u cilju zaštite hrvatskih interesa”, kazao je Plenković.

Kolinda Grabar-Kitarović: Donijela sam stabilnost, veleposlanike ne mogu sama promijeniti

Facebook Komentari