Grad Karlovac sufinancirao nabavu strojeva i opreme poljoprivrednicima

Piše: Dražen Prša

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić dodjelio je rješenja o financijskim potporama za nabavu poljoprivrednih strojeva i opreme, ukupno 53.

Radi se o jednoj od mjera iz Javnog poziva za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju 2017. Ukupno je dodjeljeno 600 tisuća kuna, u rasponu od 2 do 20 tisuće kuna po pojedincu, javljaju iz Grada Karlovca.

U posljednjih deset godina Grad Karlovac usmjerio je 20,8 milijuna kuna za program razvoja poljoprivrede i ruralni razvoj grada Karlovca .

Od toga 15.4 za poljoprivredu i 5.4 za ruralni razvoj. Neke od mjera u deset godina: subv. kamata, analiza tla, poticaji za uzgoj stoke, pčel. zajednica, voća, povrća, cvijeća, ljekovitog i aromatičnog bilja, kupnja polj. zemlj., osigur. polj. proizv., promidžba, navodnjavanje, manifestacije, edukacije, LAG-ovi, uređenje zapuštenog zemljišta, turistički smještajni kapaciteti, mehanizacija, strojevi, savjetodavna služba ….

Opći cilj Programa poticanja poljoprivrede i ruralnog razvoja poticati očuvanje i razvoj poljoprivrede i ruralnog prostora Karlovca, modernizacija i povećanje konkurentnosti. U prosjeku, poljoprivredne/ruralne mjere Grada Karlovca godišnje koristi oko 500 korisnika.

Share This Article