Požeško-slavonskoj županiji 31,7 milijuna kuna za razminiranje

Piše: Dražen Prša

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, temeljem članka 17. Pravilnika o dodjeli potpore za Razminiranje poljoprivrednog zemljišta iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i natječaja za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj donijela je Odluku o dodjeli sredstava Požeško-slavonskoj županiji.

Nakon provedenog postupka javne nabave koji je dovršen donošenjem odluke o odabiru te potpisanog ugovora o razminiranju poljoprivrednih površina na području Požeško-slavonske županije površine 3.706.367 četvornih metara, od strane Agencije provedena je administrativna obrada zahtjeva za potporu kojom je utvrđeno da je Požeško-slavonska županija, kao korisnik, udovoljila uvjetima propisanim pravilnikom i natječajem.

Navedenom Odlukom o dodjeli sredstava Požeško-slavonskoj županiji dodjeljuje se potpora u iznosu od 31.765.767,44 kune za podmjeru 5.2. “Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima”/Operacija “Razminiranje poljoprivrednog zemljišta”.

Facebook Komentari