David Komšić dobio jednomjesečni pritvor, odvjetnik kaže da je ubijena ranije odustala od kaznene prijave

Piše: Dražen Prša

Iz izvora sa zagrebačkog županijskog suda Davidu Komšiću određen je jednomjesečni pritvor.

Izvor tvrdi kako je ubojica 19-godišnje Kristine Krupljan zadržan kako ne bi utjecao ne svjedoke ili ponovio ovo zlodjelo.

Uz spomenuto, zadržan je i zbog težine zločina koji je počinio.

“Ne mogu vam govoriti o detaljima, ali mogu vam reći da Državno odvjetništvo to tretira kao teško ubojstvo. U ime obitelji okrivljenog izražavam najdublju sućut obitelji žrtve”, kazao je njegov odvjetnik Fran Olujić te dodao kako obitelj njegova klijenta razumije interes javnosti, ali i moli za razumijevanje.

Kazao je i kako je njegov klijent mlađi punoljetnik, još nema 20 godina, a i žrtva je bila mlađa punoljetnica.

“On je u specifičnom psihofizičkom stanju, u stanju šoka, u tom smislu se i očitovao pred državnim odvjetnikom.

“Želim naglasiti i kako je pogrešno izvješćivano da je u trenutku ovog događaja protiv njega bila na snazi mjera zabrane približavanja. Taj je kazneni postupak (u kojem je bila određena mjera zabrane približavanja, op.a.) završen na način da je državni odvjetnik odustao od optužbe jer je sadašnja nažalost žrtva povukla svoj iskaz. Dapače, u tom postupku je rekla da su oni u izvanbračnoj zajednici i da je trudna. Oni su, po mojim saznanjima, bili u vezi još od osnovne škole. Očito je bila riječ o turbulentnoj vezi,” rekao je Olujić pred kamerama.

O motivima nije htio govoriti, dodavši samo da će se to sve utvrđivati u sudskom postupku. “On nije bio nikada u zatvoru, nije bio nikad osuđivan, i dosad se protiv njega vodio samo jedan kazneni postupak, za izazivanje prometne nesreće.”

Facebook Komentari