Plenković objasnio što će biti s poskupljenjem struje i plina i najavio da će HDZ biti pobjednička stranka u Zagrebu

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon što je završila sjednica Vlade u Sisku.

Iako se očekivala, uredba o mogućem poskupljenju plina nije donesena.

”Vidim da je ta tema najavljena. Prvo što se tiče struje… Nakon porezne reforme i smanjenja stope na 13 posto došlo je do smanjenja cijena struje. Riječ je o naknadi za obnovljive izvore energije. Moguće je da to smanjenje bude nešto manje. Kad je riječ o plinu ministarstvo vodi razgovore sa svim ključnim institucijama i Vlada će napraviti sve napore da ne dođe do povećanja cijene za građane. Naš je politički cilj, a vidio sam i apel sindikata i građana da bilo kakve promjene ne osjete građani”, kazao je Plenković.

Komentirao je i stanje u Podravci tj. sjednicu Nadzornog odbora na kojoj jučer nije donesena odluka o nasljedniku Zvonimira Mršića na čelu Uprave Podravke.

”Vodite računa o tome da Vlada ima samo nešto malo više od 25 posto dionica. Vlada je predložila neke ljude u Nadzorni odbor, a proces razgovara je izvan utjecaja mene ili članova Vlade. Vidjet ćemo što se zbiva kad se vratimo u Zagreb”, rekao je.

Upitan zašto HDZ još nema kandidata za gradonačelnika Zagreba, Plenković je ponovio kako se razmatra više opcija te kako će Gradski odbor izvijestiti o svojoj odluci kad do nje dođe. Naglasio je kako će HDZ biti pobjednička stranka.

Facebook Komentari