Izetbegović: Krizu su izazvali oni koji su izvršili agresiju, oni koji po zločincima nazivaju studentske domove

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović se obratio medijima nakon prekida današnje izvanredne sjednice Predsjedništva BiH.

“Raniji sazivi Predsjedništva BiH su donijeli sve relevantne odluke u vezi s presudom. Jedina pravna odluka o kojoj se danas moglo diskutirati je pozicija agenta BiH. Čović je napustio sjednicu, te je prekinuta. Revizija presude je dio procesa koji je pokrenut prije 23 godine od tadašnjeg saziva Predsjedništva. Ustvari, od bošnjačkih predstavnika se očekivalo da aktivno sudjeluju u zaustavljanju revizije presude”, kazao je Izetbegović.

Dodao je da njega optužuju za izazivanje krize u BiH i regiji, a da se ustvari radi o “klasičnoj zamjeni teza”.

“Optuženi smo za izazivanje krize u BiH i regiji. Radi se o klasičnoj zamjeni teza. Krizu su izazvali oni koji su izvršili agresiju, oni koji po zločincima nazivaju studentske domove”, kazao je i dodao:

“Revizija se odnosi na događanja prije dva desetljeća, stoga čudi poistovjećivanje vlasti u Srbiji s vlastima u RS-u. Čemu bježati od istine? Eventualnim izlaskom iz vlasti bit će pogođene sve vlasti i svi građani BiH. Ja ću ustrajati na pravu BiH da traži pravdu i istinu na domaćim i stranim sudovima”, poručio je Izetbegović.

Facebook Komentari