Zagrebačka županija financira obrazovne programe sa 60.000 kn

Piše: Dražen Prša

Obrazovne programe Foruma za slobodu odgoja, nevladine neprofitne organizacije, ”Medijacija – osnovni seminar” i ”Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje” financirat će Zagrebačka županija sa 60 tisuća kuna.

– Cilj obrazovnih programa je putem edukativnih seminara namijenjenima djelatnicima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija pružiti vještine i znanja iz područja komunikacije i nenasilnog rješavanja sukoba – istaknuli su u Zagrebačkoj županiji.

Uz potporu županije, Forum za slobodu odgoja 2012. godine započeo je projekt ”Medijacija u školi – prevencija nasilja među djecom i mladima”.

– Primjenjivost stečenih znanja i vještina bile su poticaj za nastavak suradnje i narednih godina. Osim edukacije u području medijacije djelatnici škola imali su priliku sudjelovati u seminarima ”Odnosi s javnošću u obrazovanju”, ”Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje” i ”Uvod u projektno planiranje” – rekli su u Županiji.

Forum za slobodu odgoja aktivan je u Hrvatskoj od 1992. godine, a djeluje s ciljem implementacije obrazovnih standarda suvremenog demokratskog društva u hrvatski obrazovni sustav.

Facebook Komentari